Gram altında kıyamet kopacak! İslam Memiş, Oppenheimer gibi bombayı patlattı...

Gram altında kıyamet kopacak! İslam Memiş, Oppenheimer gibi bombayı patlattı...

Altın piyasasındaki hareketlilik ile dengeleri takip eden yatırımcılara müjdeli haber geldi. Ünlü ekonomist İslam Memiş'ten gelen gram altın yorumu, yatırımcıları kuyumculara yönlendirdi. Çarpıcı açıklamaları ile altın fiyatlarındaki yeni rekoru tarih vererek duyurdu. Peki, gram altın zirvesi ne kadar olacak? İşte tüm detaylar...

Altın piyasasındaki hareketliliği yakından takip eden İslam Memiş, yatırımcılara seslendi. Resmi Youtube hesabı üzerinden yayınladığı video ile analizlerini paylaştı. Gram altında rekor duyuran uzman isim yatırımcılara seslendi. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, baskılanma konusunu açarak ons altında gerileme olduğunu işaret etti.

DÜŞÜŞLER KALICI DEĞİL

Ons altında 1890 dolar seviyesinin destek olduğunu belirterek, baskılanma ile 1902 dolara kadar gerilediğini duyurdu. Düşüşlerin ise dolar üzerinden ya da euro üzerinden parite oluşturmasıyla yatırımcılara yeni bir fırsat doğduğunu ifade etti. Düşüşün devam etmesiyle 1890 seviyelerinin olduğunu belirten uzman isim, kalıcı olmayacağının da altını çizdi.

Ekim ayını işaret ederek, "Ekim itibarıyla 2000 üzerinde hızlı ataklar öncesi buraları değerlendirmek gerekiyor. Ekimde 2150'yi görebiliriz. Yılın son çeyreği için hazırlık yapanlar bu düşüşleri değerlendirmeli. Bu gerilemenin sebebi dolar endeksidir ve bu düşüşler kalıcı değildir." sözlerine yer verdi.

islam-memis-dolar-altin.webp

YATIRIMINI DOLARDA TUTANLAR YANDI

Borsa yatırımı konusunu da ele alan ekonomist, uzun vadeli yatırımlarda problem oluşturmayacağının altını çizdi. Kısa vadeli yatırımlarda ise dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Dolar kurunda ise hızlı yükselişlerin olmayacağını söylerken, kademeli bir artış yaşanacağını duyurdu.

Dolar yatırımını önermeyen uzman isim euroyu işaret etti. Euro tarafındaki her düşüşün alım fırsatı olduğunu bir kez daha belirtti. Eline dolar geçenlerin ise yönünü euro, sterlin ya da altın, gümüş gibi farklı bir yatırıma çevirmesi gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.

islam-memis-gram-altinda-gercek-fiyati-verdi-uyanik-olun.jpg

MAKAS ARALIĞI YÜKSELEBİLİR

Youtube hesabından yayınladığı videoda gram altın üzerinden yatırımcılara seslendi. Ekranlarda yer alan 1660 TL rakamının anlamsız olduğunu belirterek, Kapalıçarşı'daki 1712 TL - 1719 TL seviyelerini işaret etti. Aradaki 50 TL'lik makas aralığının devam ettiğini, bu şekilde devam edeceğini açıkladı. Talebin yükselmesiyle birlikte makas aralığının artmaya devam edeceğini duyuran uzman isim, makas aralıklarını bankacılık uygulamalarından takip edilebileceğini belirtti.

İslam Memiş gram altın fiyatlarına dair tahminlerini ise şu şekilde paylaştı;

Gram altın TL'de serbest piyasalarda 1751 lira görüldü. Gram altın TL'de fiyat farklılığı oluştuğu için 1700 altında fiziki tarafta bir işlem beklemiyorum. Sanal ortamda olabilir 1660 ama fiziki tarafta 1700 altında rakamlar beklemiyorum. Ekim ayı itibarıyla gram altında 1800'lü rakamları konuşacağız. 1820, 1880 TL rakamları oluşacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN