Haftanın son işlem gününde gözler piyasalarda: İşte güncel döviz kuru

Haftanın son işlem gününde gözler piyasalarda: İşte güncel döviz kuru

Yeni yıla Türk Lirası karşısında hızlı bir giriş yapan döviz kurunda yukarı yönlü hareketlilik sürüyor. Dolar, önceki kapanışına göre yükseliş kaydederek güne 18,77 seviyesinden başladı. Yeni yılla birlikte tekrar atağa geçen euro da bugün 19,76 seviyesiyle açılış yaptı.

Yılın ilk işlem haftasına yükselişle başlayan piyasalar, haftayı zirvede bitirmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz gün açıklanan Fed tutanakları erken gevşemenin tehlikeli olduğunu ve yüzde 2’lik enflasyon hedefinin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Bu tutanakların ardından 2023’te faiz indirim işareti görmeyen küresel piyasalar satışa geçerken, döviz kurlarındaki hareketlilik arttı. Bir günde büyük değer kazanabilmesi sebebiyle vatandaşın sıkı takibinde olan dolar ve euroda yukarı ivmeli hareket, haftanın son iş gününde de devam ediyor.

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

Dolar, güne 18,77 seviyesinden başladı. Dolar/TL, bir önceki kapanışını ise 18,74 seviyesinden yapmıştı.

EURO BUGÜN NE KADAR?

Geçtiğimiz günlerde 20 TL sınırını aşarak yeni yıl rekoruna imza atan euro önceki kapanışını 19,93 seviyesinden yapan euro/TL, günü 19,76 seviyesinden açtı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN