Halkbank esnaf için adım attı: Krediler için yeni faiz kolaylığı

Halkbank esnaf için adım attı: Krediler için yeni faiz kolaylığı

Halkbank, esnafa kullandırılan faiz destekli krediler ile ilgili yeni adım attı. Yeni düzenlemeye göre, önceki yıllarda kullandırılıp bakiyesi 2021 yılına devreden kredilerde, ilave faiz tutarını Hazine ve Maliye Bakanlığı karşılayacak.

Halkbank'ın esnafa kullandırdığı faiz destekli krediler ile ilgili yeni adım attı.

Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Kullandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Ve 1 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

İLAVE FAİZ TUTARINI BAKANLIK KARŞILAYACAK

Buna göre, Halkbank'tan faiz destekli krediler kapsamında önceki yıllarda kullandırılıp bakiyesi 2021 yılına devreden krediler için faiz tahakkuk tarihlerinde Bankanın kooperatif kredilerine özgü kaynak maliyetini dikkate alarak belirlediği cari faiz oranları ile ilgili maddenin yürürlük tarihi itibarıyla kredilere uygulanan faiz oranları arasında fark olması halinde, esnaf aleyhine tahakkuk eden ilave faiz tutarı Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanacak.

Karar, 31 Aralık 2021 tarihine kadar uygulanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN