Hangi kripto borsası ne kadar komisyon alıyor? Kripto borsalarının komisyon oranları 2022

Hangi kripto borsası ne kadar komisyon alıyor? Kripto borsalarının komisyon oranları 2022

Birçok kripto para borsası faaliyet göstermektedir. Farklı platformlar belirli süreçleri çok daha kolay hale getirdi. Ek olarak, banka kartlarından ve banka hesaplarından mevduatı destekleyen borsalar daha çekici görünüyor. İşte kripto borsasının komisyon oranları. Detaylar haberimizde...

Coinbase, Türkiye'nin en pahalı ve en iyi kripto borsalarından biridir. Sadece %1,49 işlem komisyonu almakla kalmıyor, aynı zamanda banka kartıyla yapılan kripto alımları için %3,99 komisyon alıyor.

Bu nedenle hazırladığımız bu haber, Coinbase ile bu yıl dünyanın en büyük kripto para borsası sıralama alternatiflerini ve en iyi kripto borsa platformlarını inceleyeceğiz.

KRİPTO

 En İyi Kripto Para Borsası

İhtiyaçlarınız için en iyi kripto para borsası alternatifine karar verdikten sonra, sağlayıcınızda bir hesap açmanın zamanı geldi. En yüksek puanlı alternatifimiz olan Crypto.com'u kullanarak 10 dakikadan daha kısa sürede kripto satın alabilirsiniz:

• Crypto.com'da bir kripto para hesabı açın

• Kimlik yükleyin

• Para yatırın

• Hangi kripto para birimini satın alacağınızı seçin

• Crypto satın alın

En İyi Kripto Para Borsası 2022

Kripto Para Birimleri Coinbase'e en iyi alternatif olacak bir borsa ile şimdi kripto para satın almaya başlamak ister misiniz? Öyleyse, Türkiye'deki hangi kripto borsalarını göz önünde bulundurmanız gerekir.

• Crypto.com - Türkiye'nin en iyi kripto para borsası

• Capital.com - Dünyanın en popüler kripto para borsalarından biri

• Binance - Hacimce dünyanın en büyük kripto para borsası

• Coinbase - Dünyanın en güvenilir kripto para borsası

kripto para

En Yüksek Puanlı Kripto Para Borsası

Türkiye'deki kripto yatırımcılarının Coinbase'e alternatif aramasının ana nedeni, söz konusu borsanın inanılmaz pahalı olmasıdır. Ancak sadece düşük ücretler sunduğu için bir bitcoin yatırım platformu tercih etmemeniz gerektiğini de ekleyelim.

Bunun yerine, ücrete ek olarak, düzenleme ve güvenlik, desteklenen kripto para birimleri ve ödeme yöntemleri gibi temel ölçütlere de bakmalısınız. Coinbase'e alternatif olacak Türkiye'deki en iyi borsalar hakkında bilgilere ve bu yılki en iyi kripto para borsası araştırmamıza yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

1. Crypto.com

Piyasaya çok geniş bir perspektiften bakarsak Crypto.com'u bu yıl favori ve en iyi kripto para borsası olarak değerlendirebiliriz. Kullanıcı dostu kripto platformu, kullanıcılarının bitcoin işlemleri yapmalarına ve bu işlemlerden daha fazla kazanmalarına olanak tanır. İşlemler, kripto piyasasının trendleri dikkate alınarak bu trendlere göre gerçekleştirilir.

Platformu kullanırken manuel giriş kaldırıldı. Bir portföy yöneticisi ile Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ticareti yapmak size her gün önemli kazançlar sağlayabilir. Kullanıcı dostu arayüz sayesinde platformda bitcoin almak ve satmak kolaydır.

Bitcoin işlem yazılımı, güvenilir aracılar aracılığıyla kripto para birimlerine erişmenizi sağlar. Uygulama, yayınlanan ilk uygulamadır ve altı yeni görüntüleme işlevi sunar. Bu özellik, müşterilerin yedi benzersiz saat dilimi arasından seçim yapmasına olanak tanır. Bu özellik, kullanıcıların değişken kripto para piyasasının yanı sıra piyasa sinyalleri ve eğilimleri hakkında bilgi edinmelerini sağlar.

Artılar

• Hızlı ve kolay

• Çeşitli ödeme yöntemleri mevcut

• Kullanışlı ve güvenilir

• İyi ve özenli müşteri hizmetleri

• İlk ay komisyon yok, sonrasında makul komisyon oranları

Eksiler

• Profesyoneller için kolay olabilir

• Güvenlik prosedürleri daha uzun sürebilir

KRİPTO

2. Capital.com

Capital.com, dünyanın en sevilen kripto değişim platformlarından biri olan, kullanıcı dostu arayüzü ile çok kullanışlı, kolay ve kullanımı kolay. Profesyonel tüccarlar ve brokerler aracılığıyla yatırım kopyası alım satımları da gerçekleştirebileceğiniz

Capital.com, listemizde ikinci sırada yer alıyor.

Capital.com, kullanıcılara çok çeşitli kripto para birimleri sunar. Çeşitli kripto para birimlerinde kripto paralara yatırım yapabilir ve portföyünüzü dilediğiniz gibi oluşturabilirsiniz.

Capital.com'da kripto para birimlerinin yanı sıra başka yatırım araçlarına da yatırım yapabilirsiniz. Günlük yayınlanan incelemeler sayesinde tüm hammaddeler hakkında genel bir fikir edinebilir ve güvenilir araştırmacılar sayesinde gelirinizi artırabilirsiniz.

 Artıları

• Alandaki yetkililer tarafından düzenlenir.

• Üst düzey güvenlik algoritmaları kullanılmaktadır.

• Belirli zamanlarda çekiliş ve çekilişler yapılır.

• Kaldıraçlı ticaret mümkündür.

• Kullanıcı odaklı bir arayüze sahiptir.

 Eksileri

• Yeni başlayanlar için uygun olmayabilir.

binance

3. Binance

Bize sorarsanız, Bitcoin gibi bir blok zincir varlığına yatırım yapmak istiyorsanız ve birkaç yıl sabırla beklemeyi planlıyorsanız, Crypto.com size yardımcı olamaz. Ancak kısa vadeli yatırım stratejilerini uygulamak için en iyi Coinbase alternatifini arıyorsanız Binance mükemmel bir seçimdir.

Platform, yatırım hacmi ve likidite açısından en büyük kripto para borsalarından biridir. Tüm şekil ve boyutlarda yüzlerce kripto para birimi çifti sunar. Örneğin, Bitcoin ve Ethereum gibi büyük paralara yatırım yapabilirsiniz, Binance ayrıca bir ERC-20 token yığınını da destekler.

Bu Coinbase alternatifi ücretler açısından da cazip çünkü Binance sizden işlem başına yalnızca %0,10 komisyon alıyor. Daha büyük bir hacimde yatırım yaparsanız ve minimum miktarda Binance Coin (BNB) tutarsanız, bu komisyonu daha da azaltabilirsiniz.

Binance ayrıca Coinbase'e popüler bir alternatiftir; çünkü anonim olarak işlem yapma olanağınız var. Bunu ancak "gerçek" para yatırmayacaksanız yapabilirsiniz. Bunun yerine, kimliğinizi şarj etmek zorunda kalmamak ve ayrıca günde 2 BTC'den daha az yatırım yapmak zorunda kalmamak için kripto para yatırmanız ve çekmeniz gerekecek.

Ayrıca Türkiye'den ödeme yöntemi ile para yatırmak isterseniz Binance size yardımcı olacaktır. Bu arada, Türkiye'den bir banka havalesi kullanmak en iyisidir, çünkü banka veya kredi kartı kullanırsanız söz konusu borsa sizden %2 ücret alacaktır. Binance tarafından sunulan ve özellikle deneyimli kripto tüccarlarına hitap edecek pek çok başka özellik var.

Örnek olarak Binance, kripto türevleri sunan birkaç borsadan biridir. Bu, vadeli işlemler ve opsiyonlarla desteklenen çok çeşitli piyasaları içerir. Bu kripto türevleri ayrıca kaldıraçla işlem yapmanıza olanak tanır, yani Binance hesabınızın izin verdiğinden daha fazla sermayeye erişiminiz olur.

Artıları

• İşlem hacmine göre Türkiye'nin en büyük kripto borsası

• Yüzlerce kripto çifti destekleniyor

• İşlem ücreti sadece %0,1

• Türkiye'de kredi ve havale desteği

Eksiler

• Yeni yatırımcılar için biraz karmaşık olabilir

• Banka/kredi kartı mevduatlarında standart %2 ücret

Kripto varlıklar izlenemez ve son derece değişken yatırım ürünleridir. AB yatırımcı koruması yoktur.

kripto para

4. Coinbase

Teknik olarak en iyi kripto borsalarından biri olan Coinbase, fark veya CFD sözleşmeleri yoluyla alınıp satılabilen çok çeşitli kripto para birimleri sunar. Bu ürün faydalı olabilir çünkü CFD'ler yükselen ve düşen piyasalardan kâr etmenizi sağlar.

Coinbase, Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından yetkilendirilir ve düzenlenir. Bu, diğer bazı düzensiz bitcoin borsalarına kıyasla jetonunuz için yüksek düzeyde güvenlik sağlar.

Coinbase-UX

Ek olarak, bazen küçük komisyonlarla birçok kripto para birimi sunuyor!

Bu, Ethereum, Bitcoin, Bitcoin Gold, Bitcoin/EUR, Bitcoin Cash, Litecoin/Bitcoin, Monero/Bitcoin ve Litecoin, Monero, ZCash, vb. dahil olmak üzere birçok kripto para biriminde çok düşük komisyonlar ve ücret yok anlamına gelir. Yayılmış. Özellikle kısa vadeli yatırım planlayan yatırımcılar için oldukça kullanışlı ve hızlı bir platforma sahiptir.

Coinbase ile hesap açmak çok basittir. Minimum 25$ yatırarak kripto para alıp satabilirsiniz.

Artıları

• CySEC Tarafından Düzenlenir

• Güvenilir ve Çok Beğenilen

• Güvenilir Bonus ve Bonus Fırsatları

• Uzun veya kısa vadeli kripto para CFD'lerine yatırım yapın

• Kullanımı kolay platform Kullanımı kolay ve hesap açma

Eksileri

• Güvenlik süreci daha uzun sürebilir.

• Sermayeniz risk altında olur.

En iyi kripto borsası nasıl seçilir

Dışarıda yüzlerce kripto para borsası var, önceliklerinizi düşünmek için biraz zaman harcamak isteyebilirsiniz.

Bu süreçte size yardımcı olmak için, seçiminizi yapmadan önce karşılaştırmanız gereken en önemli kriterleri aşağıda bulacaksınız.

kripto para borsası

Ücretleri

Coinbase, Türkiye'deki en pahalı kripto borsalarından biridir. Daha önce tartışıldığı gibi, dikkat edilmesi gereken çok fazla ücret vardır. Ama aynı zamanda kaliteli ve güvenli hizmet veriyorlar. Bunlardan:

Para yatırma ücretleri: Türkiye'deki birçok borsa çok az veya neredeyse ücretsiz işlem sunuyor. Ancak banka/kredi kartı ile para göndermek pahalı olabilir. Coinbase'de %3,99 ödersiniz. Öte yandan, Crypto.com, desteklenen tüm ödeme yöntemlerinde ücret talep etmez.

İşlem komisyonları: Çevrimiçi kripto para birimleri satın alırken ve satarken her zaman alım satım komisyonları ödersiniz. Bu oran Coinbase için yaklaşık %1,49 ve Crypto.com için %0,16'dır.

Bu bilgilere göre Crypto.com'un Coinbase'e tercih edildiği söylenebilir.

Ödemeler

Türkiye'deki en iyi Coinbase alternatifleri, uygun ve rekabetçi ücretlerle çok çeşitli ödeme yöntemleri sunar. Eldeki en iyi seçenek, para yatırma işleminiz anında gerçekleştirileceği için bir banka kartıdır. Skrill gibi e-cüzdanlar, işlem hesabına para çekmenin hızlı ve güvenli bir yolunu sağladıkları için de faydalıdır.

Ancak, Türkiye'deki Coinbase alternatiflerinin çoğu, yalnızca banka havalesi yoluyla para yatırmanıza izin verir. Eğer öyleyse, paranın gelmesi birkaç iş günü sürebilir. Ayrıca, minimum depozitonun ne olduğunu ve söz konusu borsanın para çekme taleplerini işleme koymasının ne kadar sürdüğünü de kontrol etmelisiniz.

kripto para

Desteklenen Kripto Para Birimleri ve Altcoinler

Türkiye'deki birçok yatırımcı Bitcoin alıp satmak için Coinbase'e alternatif arasa da piyasada ilginizi çekebilecek birçok kripto para birimi var. Örneğin, Ethereum, Ripple ve hatta Bitcoin Cash'i düşünmek isteyebilirsiniz.

Crypto LTC

Her iki durumda da, kitlesel pazara ulaşmanızı sağlamak için en güvenilir kripto borsası alternatifini seçmek daha iyidir. Crypto.com, çok uygun komisyon ücretleri ile 250'den fazla kripto para birimini destekler.

Cüzdan Güvenliği ve Depolama

Çevrimiçi bir borsadan kripto para birimi satın alırken, genellikle iki depolama seçeneğiniz vardır.

İlk olarak, siz çekmeye karar verene kadar paranızı borsada bırakma seçeneğiniz var. Türkiye'deki birçok borsa düzenlemeye tabi olmadığı için bu seçenek önerilmez; çünkü borsa saldırıya uğrarsa varlıklarınız tehlikeye girer.

İkincisi, kriptoyu özel bir cüzdana çekme seçeneğiniz var. Genellikle en güvenli olanı olsa da, tam olarak nasıl çalıştıklarını bilmiyorsanız dijital kripto cüzdanları sahte olabilir.

Bu nedenlerle, dijital kripto para birimlerini depolamak ve depolamak, yeni yatırımcıların piyasaya ilk kez girmesi için genellikle caydırıcıdır. Ancak, en yüksek puan alan kripto para borsamız Crypto.com harika bir çözüm sunuyor.

Bu platform, siz onu satmaya karar verene kadar kripto yatırımınızı güvenli bir şekilde saklayacaktır.

Otomatik Kripto İşlemi ve Yatırım

Coinbase, otomatik ticarette çok zayıf. Başka bir deyişle, kripto para birimini kendiniz alıp satmanız gerekir.

Bu yolculukta yeniyseniz, kripto para birimleri de oldukça değişken ve spekülatif bir ekosistemde işlem gördüğünden yol biraz zor olabilir. Bu nedenle Crypto.com üzerinde API key özelliği oluşturarak yatırımlarınızı otomatize edebilir ve kripto para alım satımını istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.

crypto com API

Bu API'yi kullanarak tüm yatırım portföyünüzü istediğiniz gibi otomatik olarak oluşturabilir ve işlem yapabilirsiniz.

En İyi Kripto Borsasıyla Başlayın

İhtiyaçlarınız için en iyi kripto borsasını seçtikten sonra, seçtiğiniz borsada bir hesap açmanın zamanı geldi. En yüksek puanlı alternatifimiz olan Crypto.com'u kullanarak çok kısa sürede kripto alıp satabilirsiniz

İşte yapmanız gerekenler:

 1 - Adım 1: Crypto.com

Bir hesap açmalısınız. Bunu Crypto.com'da dakikalar içinde yapabilirsiniz. Bitcoin Trader ana sayfasında yer alan "Şimdi Kaydol" butonuna tıkladıktan sonra aşağıdaki bilgileri sağlamanız istenir:

• Adınız soyadınız

• Adresiniz

• Doğum tarihiniz

• Cep telefonu

• T.C. Kimlik Numaranız

• E-posta Adresi

Crypto.com mesajla telefonunuza bir PIN gönderecek ve daha sonra kayıt işlemimizi tamamlamak için girmeniz gereken bir PIN kodu gönderecektir.

2. Adım: Kimliğinizi yükleyin

Crypto.com'un gerektirdiği bir diğer prosedür de KYC (Müşterinizi Tanıyın) sürecidir. Bu işlem, sizden belirli belgeler alınarak kimliğinizin doğrulanması olarak temsil edilebilir.

Bundan dolayı aşağıdaki iki belgeyi yüklemeniz gerekecektir:

Banka hesap özetleri veya son 3 aya ait geçerli gider faturaları

Pasaport veya ehliyet

Crypto.com genellikle yukarıdaki belgeleri yükler yüklemez kontrol eder. Ancak bu süreç bazen çeşitli nedenlerle uzayabilmektedir.

3. Adım: Para Yatırma

Crypto.com yalnızca 25$'dan fazla kripto ticareti yapmanıza izin verse de, minimum para yatırma ücreti 25$'dır. Geçerli bir Türk banka/kredi kartı, e-cüzdan veya banka havalesi kullanarak Crypto.com hesabınıza para yatırabilirsiniz.

4. Adım: Satın almak için Kripto Para Birimlerini Seçin

Para yatırdıktan sonra, “Kripto Para” seçeneğine dokunduktan sonra “Piyasada İşlem Yap” butonuna tıklayarak seçtiğiniz kriptoyu arayabilirsiniz. Ancak, hangi kripto para birimini satın almak istediğinizi zaten biliyorsanız, onları doğrudan arayın.

Yukarıdaki örnekte de göreceğiniz gibi şimdi Ethereum (ETH) almak istiyoruz.

5. Adım: Kripto Para Satın Alın

Satın almak istediğiniz kripto para birimini bulduktan sonra “Ticaret” butonuna tıklayın. Aşağıdaki gibi bir komut kutusu çıkacak, önden doldurmanız gerekiyor.

Tek yapmanız gereken satın almak istediğiniz kripto para miktarını girmek. Crypto.com'daki işlemler her zaman ABD doları cinsinden yapılır ve minimum yatırım oranı 25$'dır.

En İyi Kripto Para Borsasına Karar Vermek

Bugün birçok çevrimiçi yatırım platformu mevcuttur. İhtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir tedarikçi arıyorsanız, araştırma yapmak çok önemlidir.

Bazıları düşük maliyetli bir platform isterken, diğerleri belirli varlık sınıfları veya pazarları olan bir platform arayabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN