Havacılıkta rekabet kızışıyor: Yeni Havayolu şirketi ilk uçağını tanıttı

Havacılıkta rekabet kızışıyor: Yeni Havayolu şirketi ilk uçağını tanıttı

Türkiye'nin yeni büyümeye başlayan havayolu şirketlerinden olan AirAnka'nın filosuna yeni kattığı A300-200 tipi uçağı görüntülendi. İzmir merkezli şirket için uçacak olan uçağın ise faaliyetlerine kısa süre içerisinde başlaması bekleniyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından ön izinlerini alan ve daha sonrasında personel alımına başlayan AirAnka, bir süre önce 50 pilot için bir iş ilanı yayınlamıştı.

AirportHaber tarafından yapılan haberde adeta bir bebek olan AirAnka'nın filosuna yeni kattığı Airbus A330-200 uçağı görüntülendi. Geçtiğimiz dönemde uçuş ekipleriyle anlaşmalarını tamamlayan AirAnka, operasyonlarını ise Airbus'ın A330 tipi olan yolcu uçağı ile icra etmeyi planlıyor ve şirketin renkerine boyanmış olan ilk A330 ise işte böyle görüntülendi.

Kısa süre içerisinde uçuşlarına başlaması beklenen A330-200 tipi yolcu uçağı, bakımlarını ve modifikasyonlarını Atatürk Havalimanı'nda bulunan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.'ye ait olan hangarda yapmıştı.

Öte yandan birçok havayolunun iflas ettiği bu pandemi döneminde, bir havayolunun bu denli sıfırdan büyümesi Türk havacılık sektörü için oldukça iyi bir haber zira bu dönemde iflas eden şirketler arasında Türk havayolu şirketleri de vardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN