HDP'den asgari ücret önerisi

HDP'den asgari ücret önerisi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için 14 Aralık'ta ikinci kez toplanacak. Toplantı öncesi asgari ücret zammı ile ilgili açıklama yapan HDP'li Pekgözegü, asgari ücret için 12 bin 500 lira önerisinde bulundu. Asgari ücretin seçimlere yönelik propaganda malzemesi haline dönüştürüldüğünü söyleyen Pekgözegü, bunu bütçe görüşmelerinde yaşanan tartışmalarda gördüklerini belirtti.

HDP'li Serpil Kemalbay Pekgözegü, Türkiye'nin bir "asgari ücretliler ülkesi" olduğunu, bu yüzden asgari ücret tartışmalarının çok ciddi önem kazandığını kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, asgari ücreti belirlemek için bir anket çalışması yaptıklarını söylediğini anımsatan Pekgözegü, "Zaten sendikaların, sendikalara üye olan işçilerin sayısı sınırlı sayıda. O sendikaların bile sesini duymak istemeyen Vedat Bilgin, anket yaparak aslında sarayın dehlizlerinde çoktan belirlenmiş olan asgari ücret rakamının algısını yaratmaya, toplumu bu rakamlara alıştırmaya çalışıyor" diye konuştu

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Pekgözegü, Hiranur Vakfı'yla gündeme gelen 6 yaşındaki çocuğun tecavüze uğraması skandalıyla ilgili, "Kınıyorlar, aklıyorlar ve cezasızlık politikası uyguluyorlar. Biz de onlara aklamayın ve yargılayın diyoruz" değerlendirmesini yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN