Her dediği çıkan İslam Memiş'ten flaş altın tahmini! Altını almalı mı satmalı mı açıkladı

Her dediği çıkan İslam Memiş'ten flaş altın tahmini! Altını almalı mı satmalı mı açıkladı

Seçimin ardından dolar ve euro piyasası oldukça hareketli günler geçirirken altın piyasası ise daha durgun bir seyir izliyor. Bu ortamda, altın tahminleriyle ünlü İslam Memiş'ten gram altını için dikkat çeken tahminlerde bulundu. Memiş, 'Altın satın almalı mı, satmalı mı?' sorusunu yatırımcılar için yanıtladı. İşte Memiş'ten ezber bozan açıklamalar...

İslam Memiş, Para Piyasaları Uzmanı olarak, ons bazında altının yüksek seviyelere çıkması durumunda gram altının yükseleceğini iddia etti. 150 liradan fazla bir düşüş yaşandığını ve yanlış kararlar alındığını belirterek seçim sonrasında piyasalarda rahatlama olduğunu söyledi. Memiş, yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu: Gram altın tekrar 1285 liranın üzerine çıktı. Memiş'in yeni tahmini geldi.

Türkiye'nin seçimi geride bırakmasının ardından piyasalardaki stres azaldı. Yatırım yapan vatandaşlar altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Altın alım satım işlemleri, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Gram, çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet ve ata altın fiyatları internet aramalarında sık sık sorgulanıyor. 02 Haziran altın fiyatlarını derledik. İşte güncel altın durumu ve canlı kurlar...

Türkiye'nin seçimini geride bırakmasının ardından piyasalarda rahatlama yaşandı. Yatırım yapan vatandaşlar gözlerini altın fiyatlarına çevirdi. Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatlarıyla ilgili merak edilen detayları A Haber'de değerlendirdi. Memiş, seçim sonrasında piyasalarda rahatlama olduğunu belirterek yatırımcıların altın alıp almaması gerektiği konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

Seçim sonrasında piyasalardaki durumu değerlendiren Memiş, yatırımcılara kritik tavsiyelerde bulundu.

Son günlerde gram altın 1.400 lira seviyesine kadar yükselmişken, ons altında yaşanan düşüşle birlikte 1.358 liraya geriledi.

Ons altın ise son iki ayın en düşük seviyesi olan 1.940 dolara kadar düştü. Ons altın Mayıs ayının başında 2.050 dolar seviyesine yükselmişti.

"SEÇİMİN ARDINDAN ALTIN PİYASASI SAKİNLEŞTİ"

Seçimlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Kapalıçarşı esnafı Yahya Ülküseven, "Seçim sonrasında piyasalarda rahatlama yaşandı. Ons altında düşüş görüldü. Doların yükselmesi nedeniyle gram altın yüksek fiyattaydı. Kar satışları da piyasalara geldi. Bugün gerileme görülse de altının uzun vadeli bir yatırım aracı olduğunu unutmamak gerekir. Uzun vadede altın hiçbir zaman zarar ettirmez. Ons altın 2.050 dolar seviyesini görmüştü, şu anda 1.930 dolara kadar geriledi. Gram altın şu anda 1.336 lira seviyesinde işlem görüyor" yorumunda bulunmuştu.

Finans Analisti İslam Memiş ise canlı yayında değerlendirdi.

İşte o açıklamalardan öne çıkanlar:

Seçimlerden önce döviz kurlarında ve altın fiyatlarında sert yükselişler gördük. Ancak seçimlerden sonra düşüş yaşandığını gözlemliyoruz. Özellikle Borsa'daki yükselişler oldukça dikkat çekici. Bu aralar Borsa İstanbul 100 endeksi yüzde 4,5 civarında değer kazanarak 4.800 puan seviyesine yükseldi. Şu anda 4.900 puanın üzerinde seyrediyor.

PİYASALAR YENİ EKONOMİ YÖNETİMİNİ BEKLİYOR

Özellikle Cuma gününe odaklandık. Yeni ekonomi yönetimi kimlerden oluşacak? Kabine kimlerden oluşacak? Geçtiğimiz akşam Mehmet Şimşek'in görüşmesi haber oldu, gözler bu yöne çevrildi. Piyasalar artık yeni Kabine'ye odaklandı.

Ancak seçimlerden sonra olumlu bir hava hakim olduğunu söyleyebilirim.

DÜŞÜŞ SÜRECEK Mİ?

Gram altının fiyatı 1.392 lira seviyesindeydi, şu anda 1.358 lira seviyesinde. Ancak birinci tur seçimlerinde 1.516 lira seviyesine kadar yükseldiğini gördük. Seçim sonrasında neredeyse 150 liradan fazla bir düşüş yaşandı;

Özellikle bu düşüşlerin altın gibi emtia tarafında kalıcı olmayacağını tahmin etmiyorum.

FIRSATI KAÇIRMAYIN

Düşüşler aslında orta ve uzun vadeli yatırımcılar için yaz ayları için bir fırsat sunduğunu düşünüyorum. Çünkü Avrupa'da resesyona giren bir dünya ekonomisi var karşımızda.

ABD'de hala borç krizi ve bankacılık krizi endişeleri devam ediyor. Dolayısıyla küresel piyasalardaki riskler altın fiyatlarını olumlu yönde etkileyebilir.

CANLI ALTIN FİYATLARI

2 Haziran Perşembe günü yatırımcılar ve vatandaşlar altındaki son durumu merak ediyor. İç piyasaya göre şekillenen ve alım gücünü büyük ölçüde etkileyen altın fiyatları, ülkemizdeki yatırım araçları içinde en güvenli liman olmaya devam ediyor. Peki gram altın ne kadar oldu, çeyrek altın ne kadar? İşte anlık altın durumu ve son fiyatlar...

2 HAZİRAN 2023 CANLI ALTIN FİYATLARI...

GRAM ALTIN FİYATI

Gram altın alış: 1.370,342

Gram altın satış: 1.372,742

ÇEYREK ALTIN FİYATI

Çeyrek altın alış: 2.192,00

Çeyrek altın satış: 2.244,43

YARIM ALTIN FİYATI

Yarım altın alış: 4.371,52

Yarım altın satış: 4.488,00

TAM ALTIN FİYATI

Tam altın alış: 9.044,52

Tam altın satış: 9.279,74

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

Cumhuriyet altını alış: 9.085,00

Cumhuriyet altını satış: 9.222,00

ATA ALTIN FİYATI

Ata altın alış: 9.044,52

Ata altın satış: 9.279,84

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN