HSBC rezerv para biriminde güncellemeye gitti: Kral doların saltanatı daha uzun sürecek

HSBC rezerv para biriminde güncellemeye gitti: Kral doların saltanatı daha uzun sürecek

HSBC, rezerv para birini ABD doları için güncellemeye gitti. Doların küresel çaptaki görünümü ile ilgili fikrini değiştiren banka, ABD dolarının önümüzdeki yıl daha da güçleneceğini söyledi. Konuyla ilgili olarak bankadan, ""Kral dolar zaten bir geri dönüş yapıyor ama saltanatı daha uzun sürebilir" yorumu yapıldı.

HSBC Holdings, ABD doları tahmininde revizeye gitti. Dünyanın en rezerv sayılan para biriminin önümüzdeki yıl için daha da güçleneceğini duyurdu. HSBC, bunun sebebini ise 'zayıf küresel ekonomik beklentiler' olduğunu söyledi.

HSBC stratejistleri yayımlamış oldukları raporda; Avrupa ve Çin'deki büyümenin duraksamasının risk duyarlılığı üzerinde baskı yaratması ve ABD ekonomisine bağlı varlıklara olan talebi artırması nedeniyle doların değer kazanması gerektiğini ifade etti.

Bununla birlikte stratejistler, "Kral dolar zaten bir geri dönüş yapıyor ama saltanatı daha uzun sürebilir. Sıkılaştırma etkisini göstermeye başladıkça, küresel büyüme görünümündeki duraksama konjonktür karşıtı dolara daha fazla fayda sağlayacaktır" yorumunda bulundular.

HSBC'nin görüşüne göre; küresel görünüm daha kasvetli hale gelse bile, ABD nispeten daha çekici görünecek ve dolar Fed'in herhangi bir politika gevşeme döngüsüne dayanabilir.

Öncesinde 1,15 olarak tahmin ettiği euro'nun 2024'ün ilk çeyreğinde dolar başına 1,03'e düşeceği banka tarafından öngörülmüştü. Yen ise aynı dönemde dolar başına 148 seviyesine gerileyebilir ki bu da daha önceki 132 seviyesinden belirgin bir dönüş anlamına geliyor.

HSBC, "Avrupa, Çin ve diğer ekonomiler için daha zor bir görünümle, piyasa küresel büyümeye yönelik aşağı yönlü riskleri giderek daha fazla görebilir ve geniş doları daha fazla kucaklayabilir" yorumunda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN