İbrahim Kalın: Elektrik faturalarında yeni adımlar kesinlikle atılacak

İbrahim Kalın: Elektrik faturalarında yeni adımlar kesinlikle atılacak

Yeni yılın ilk gününde doğal gaz, akaryakıt ve elektriğe yapılan zamların ardından gelen yüksek faturalar çeşitli illerde protesto edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta yapılan Bakanlar Toplantısı sonrasında en düşük tarifede aylık elektrik tüketiminin 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıldığını bildirdi. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı tv yayınında elektrik faturalarıyla ilgili yeni adımların kesinlikle atılacağını söyledi.

Elektrik faturalarındaki yüksek rakamlar vatandaşın belini büktü. Türkiye'nin birçok ilinde vatandaş ve esnaf gelen yüklü faturalara tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son olarak "En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan tüketim tutarını 7 kilovata, dolayısıyla aylık tüketimi de 150 kilovattan 210 kilovata çıkartıyoruz" açıklamasının ardından yeni adımların kesinlikle atılacağını açıkladı.

Elektrik faturalarıyla ilgili vatandaşların şikayetlerinin olduğu hatırlatılan Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın millete son hitabında bu konuya ilişkin düzenleme yapılacağını açıkladığını anımsattı.

Kullanılan kilovat saat kotasının 150'den 210'a çıkartılmak suretiyle nispi de olsa bir rahatlamanın olacağını aktaran Kalın, "Cumhurbaşkanımız talimatlarını verdi, süreci yakından takip ediyor. Burada temel ilke vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyecek adımları ivedi şekilde atmak. Neticelerini yakın zamanda göreceğiz. Vatandaşın yükünü hafifletecek yeni adımlar atılacak." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (71)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
71 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN