İhtiyacı olana 3.785 TL destek ödemesi! İlaç gibi destek başladı: Şartları sağlayanın hesabına yatacak

İhtiyacı olana 3.785 TL destek ödemesi! İlaç gibi destek başladı: Şartları sağlayanın hesabına yatacak

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet desteği veriliyor. Ekonominin zor günlerden geçtiği zamanlarda, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek amaçlı ödemeler hesaplara yatırılıyor. Başvuru yapan vatandaşlara, 12 ay boyunca ödenecek destek ödemesi açıklandı. İşte tüm detaylar...

İhtiyaç sahiplerine devlet tarafından destek verilmeye devam ediliyor. Başvuru yapanların hesabına 3 bin 785 TL destek ödemesi yapılacak. Şartları sağlayan vatandaşlar 12 ayı boyunca bu ödemeden faydalanacak. Güncel destek paketi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyuruldu.

GERİ ÖDEMESİZ 3.785 TL VERİLİYOR

Günümüzün artlarında geçinmekte zorlanan vatandaşlara devlet tarafından yeni destek ödemeleri açıklanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla verilen destek ödemeleri, milyonlarca vatandaş tarafından faydalanıyor.

Bakanlık tarafından bugüne kadar; fatura yardımı, işsizlik yardımı, çocuk yardımı, evde bakım parası, kira yardımı, mutfak yardımı gibi daha birçok destekte bulundu. İhtiyaç sahibi ve dar gelir sahibi ailelere yapılan destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Gelir düzeyi düşük olan ailelere bakanlık aracılığıyla 3.785 TL ödeme yapılacak.

0x0-son-dakika-asgari-ucret-zammi-sonrasi-gozler-memur-ve-emekli-maas-artisinda-iste-en-dusuk-maas-zammi-orani-1687408335824.jpg

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Dünya üzerinde olduğu gibi Türkiye'de de etkisini gösteren ekonomik sorunlar vatandaşların sıkıntılar çekmesine yol açtı. Durumdan en çok etkilenen alt gelir sahibi ailelere ise devlet tarafından destek ödemeleri paylaşılıyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahipleri vatandaşlara bu kapsamda 3.785 TL aylık destek ödemesi verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat üzerine, aile destek paketleri bir yıl daha uzatılarak yeni projeler paylaşıldı. Gelir düzeyinin belirtilen miktardan küçük olması halinde bakanlık tarafından destek ödemeleri bağlanacak.

basliksiz-1-t4jj-cover.webp

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Aile destek programı kapsamında yapılacak olan ödemeler için belirli şartlar gerekiyor. Başvuru esnasında gerekli olan şart ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve hane içerisindeki gelirin bakanlık tarafından belirlenen miktarı geçmemesi gerekiyor.

Başvurusu onaylanan ihtiyaç sahiplerine, fatura, kira ve mutfak gereçleri gibi ihtiyaçların destek ile karşılanması düşünülüyor. E-Devlet sistemi üzerinden yapılacak başvurularınızı için cep telefonlarınız ya da bilgisayar üzerinden tamamlayabilirsiniz. Ödemeler ise PTT üzerinden gerçekleşecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN