İkinci el araba fiyatları çakıldı! Fiyatları gören oto pazarına koşuyor

Fiyatlar üzerimdeki köpüğün erimeye devam etmesiyle ikinci el araç satışlarında artış yaşanıyor. İkinci el otomobildeki fahiş fiyat artışı durgunluğun ardından düşüşe geçti. İşte, ikinci el araba piyasasında son durum...

Pandemi döneminde otomobil üretiminde yaşanan aksaklıklar fiyatlara artış olarak yansımıştı. Sonrasında devam eden süreçte arz talep dengesinin bozulması ile fahiş fiyatlar görülmüştü. Şimdi ise fiyatlar normale dönmeye başladı.

İkinci el otomobillerdeki fiyat düşüşü yüzde 20'yi buldu. Fahiş ücretlerin yerini fiyatlarda normalleşme süreci aldı. Fiyatlardaki azalmanın devam etmesiyle satışlar da artmaya başladı.

En çok talep edilen otomobiller de orta segment araçlar oldu. Lüks kategorideki araçlara kredi bulunamaması da orta segment araçların daha çok talep edilmesine etki ediyor.

Otomobil satışlarındaki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan oto galerici Gökhan Ardeşen fiyatların düşüş trendinde olduğunu söyledi.

"KÖPÜK FİYATLAR ORTADAN KALKTI"

Gökhan Ardeşen, otomobil fiyatlarındaki köpük fiyatların ortadan kalktığını belirterek şunları söyledi:

"Otomobiller fahiş fiyat istenmediği takdirde alınıp satılabiliyor. Pandemi sonrası görülen fiyatlarda sürekli artış trendi son buldu. Yatırım için araç alanlar piyasadan çekildi. Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirler ile stokçuluğun da önüne geçildi. İkinci el otomobil pazarı son günlerde hareketlenmeye başladı."

Talep edilen araç modelleri ile ilgili de konuşan Gökhan Ardeşen, "En çok orta segment araçlar talep görüyor. İlk aracını alacaklar, orta gelirli aileler, ilk ehliyetini alanlar orta segment araçlara talep gösteriyor. Lüks kategorideki araçlarda krediye ulaşmak zorlaştı. Bunun da etkisiyle lüks araç satışları orta segmentlerin gerisinde kaldı" dedi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN