İkinci el otomobilde yeni karar! Otomobil alacak ve satacak herkesi ilgilendiriyor: O süre 6 ay daha uzatıldı

İkinci el otomobilde yeni karar! Otomobil alacak ve satacak herkesi ilgilendiriyor: O süre 6 ay daha uzatıldı

Otomobil alım satım işiyle uğraşanları yakından ilgilendiren gelişme paylaşıldı! İkinci el otomobil piyasasını etkileyecek karar duyuruldu! Ticaret bakanlığı tarafından alınan o karar 6 ay süreyle uzatıldı. İşte tüm detaylar...

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan önlemler hakkında yeni bir karar paylaşıldı. Otomobil ticaretiyle uğraşanların gündeminde yer alan karar hakkında detaylar paylaşıldı. Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarındaki hızlı yükselişin ardından alınan kararlar 6 ay daha uzatıldı.

KISITLAMA TARİHLERİ UZATILDI

Piyasada dengeyi korumak amacıyla alınan o karar uzatıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından alınan "pazarlama ve Satış Kısıtlaması" ve "İlan Ksııtlaması"na dair düzenlemeler, 6 ay süreyle uzatıldı.

Normal şartlarda 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren bitmesi beklenen karar yeniden gündeme geldi. İkinci el motorlu taşıtlarda geçerli karar üretici ya da distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde satılamayacak. Otomobil piyasasında olması gereken fiyatından yüksek "ilan yoluyla pazarlama" sistemi yapılamayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN