İletişim Başkanlığı'ndan döviz açıklaması: Doğalgaz çıkarınca...

İletişim Başkanlığı'ndan döviz açıklaması: Doğalgaz çıkarınca...

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, doğalgaz rezervlerinin çıkarılmaya başlamasıyla birlikte enerjideki döviz ihtiyacının da azalacağını söyledi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ithalat ve ihracat rakamları üzerinden yaptığı açıklamada, "İhracatta Cumhuriyet tarihimizin en yüksek aylık rakamına ulaşıldı" ifadelerini kullanırken enerjideki döviz ihtiyacının doğalgaz rezervlerinin çıkarılmaya başlamasıyla düşeceğini söyledi.

Altun söz konusu sosyal medya paylaşımında, "İhracatta Cumhuriyet tarihimizin en yüksek aylık rakamına ulaşıldı. İhracatımız geçen yılın Kasım ayına göre yüzde 33,4 artışla 21,5 milyar doları buldu" ifadelerini kullandı.

Altun, Kısa zamanda keşfettiğimiz doğalgaz rezervlerini de çıkarmaya başladığımızda enerji için döviz çıktısı azalacak ve bu da vatandaşlarımıza alım gücü ve refah olarak geri dönecektir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN