İlk arabasını sıfır alanlara iyi haber! Uzman isim açıkladı: ÖTV ödemeden ilk arabanızı alabileceksiniz

İlk arabasını sıfır alanlara iyi haber! Uzman isim açıkladı: ÖTV ödemeden ilk arabanızı alabileceksiniz

Artan ÖTV ve dolar kuru nedeniyle araç almak neredeyse hayal olurken, çarpıcı bir iddia otomotiv uzmanı Serkan Çelik'ten geldi. Serkan Çelik üzerinde çalışılan ÖTV düzenlemesiyle ilgili çarpıcı tüyolar verdi...

Türkiye'de 2. el araç fiyatlarının giderek artması ve yeni aracın piyasaya sürülmemesi üzerine çeşitli söylentiler ortaya çıktı. Ancak borsa analisti ve otomotiv uzmanı Serkan Çelik ciddi bir iddiada bulundu ve ilk kez otomobil alacak birinin ÖTV'siz araç almasının mümkün olduğunu açıkladı. Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz…

ÖTV'de indirim iddiaları bir süredir gündemdeyken, büyük otomobil firmalarının araçlarını satışa çıkarmak yerine stokta tuttukları iddia ediliyor.

Ayrıca yeni araçlar için ÖTV indirimi gibi çözümler sunuldu. Ancak borsa analisti ve otomotiv uzmanı Serkan Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İlk defa araba alacaklara , 5 yıl satmamak kaydı ile ÖTV'siz araç alma imkanı geliyor." dedi.

Serkan Çelik'in bu tweetinden sonra ilk kez alışveriş yapanlar özellikle gençler heyecanlandı. Tweet kısa sürede 1200'den fazla retweet ve 17 binden fazla beğeni aldı.

5 YIL SATAMAYACAKLAR

Analist Serkan Çelik'in açıklamasının doğru olup olmadığı önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Ancak aracınızı 5 yıl boyunca ÖTV'siz satmama fikri kamuoyu tarafından makul bir durum olarak değerlendirildi.

Öte yandan pek çok kişi ÖTV'nin tamamen ortadan kalkmak yerine azaltılacağını düşünüyor.

2021'den bu yana ÖTV geliri arttı. Artık 2022'de beklenenden daha yüksek getiri sağlanacağı kesin.

28 EKİM BEKLENİYOR

28 Ekim'de tüm söylentilerin doğru olup olmadığını öğreneceğiz. 28 Ekim 2022 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek olan programa, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan katılacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin seçim planını bir sonraki toplantıda kamuoyuna açıklayacak.

Bu listede seçim vaatleri bulunduğundan ÖTV konusunun ortaya çıkması bekleniyor. Milyonlarca insan gözünü 28 Ekim 2022'ye çevirdi. Artık bu müjdeye çok az kaldı...

KABİNEDEN SES ÇIKMADI

10 Ekim 2022'de yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından beklenen Beklenen ÖTV indirimine ilişkin açıklama yapılmadı. Bu kez 28 Ekim günü yapılması planlanan AK Parti Kongresi'ne odaklanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN