İş arayan milyonlarca kişiye son dakika olarak duyurdular: Toplu taşıma için personel alımı başladı! 9 bin TL maaş verilecek

İş arayan milyonlarca kişiye son dakika olarak duyurdular: Toplu taşıma için personel alımı başladı! 9 bin TL maaş verilecek

Milyonlarca iş arayana son dakika olarak duyurdular! Toplu taşıma alanına tam 459 şoför alınacak. Başvurular başladı bile. Antalya belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre vardiyali çalışmak üzere alınacak kişilere tam 9 bin TL maaş verilecek. Bu şartları karşılamanız yeterli oluyor. İşte haberin ayrıntıları...

İş arayan milyonlara müjde! Toplu taşıma alanında işçi alımı olacak. Sınırlı sayıda kişi alınırken tam 9 bin TL maaş verilecek. Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan yaptığı açıklamada Antalya’da 450 araç ile vatandaşa hizmet verildiğini belirterek son zamanlarda ciddi anlamda şoför sıkıntısı yaşadıklarını ve şoför alacaklarını duyurdu. İşte gerekli olan şartlar...

GÜNLÜK 265 BİN YOLCU TAŞINIYOR

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan Antalya'da toplu taşımada yaşanan sorunları dile getirdi. Arslan yaptığı açıklamada günlük 265 bin yolcu taşındığını belirterek şunları söyledi:

“Okullar açılmadan önce 220 bin yolcu taşıyorduk. Pandemi öncesi bu rakam 400 bindeydi. Özel araçlarına yönelen vatandaşlarımız artık toplu taşıma kullanmıyor. Ayrıca tramvay hattının da aktif olması etkiledi”

ALINANLAR 8 SAAT ÇALIŞACAK

Arslan açıklamasının devamında toplu taşımada en çok kadın şoförlerinin memnun kaldığını söyledi. Şuan için 10 tane kadın şoförün çalıştığını belirten Arslan şunları ifade etti:

“Bizim 10 tane kadın şoförümüz vardı, şuanda 3 tane kadın şoförümüz var. Bazıları evlendi, bazıları yeni iş buldu ya da şehir değiştirdi. Kadın şoförlerin arttırılması yönünde çok talep var. Ciddi anlamda kadınlarımıza karşı bir sevgi var. Kadınlarımıza baktığımız zaman çok güzel araç kullanıyorlar. Şuanda kadın şoför arıyoruz. Onlara pozitif ayrımcılık tanıyarak 9 bin TL ve üzerinde maaş veriyoruz. Varsa çalışmak isteyen buyursun gelsin. E sınıfı ehliyeti olması gerekir. Çalışma saatlerimiz esnektir. Günlük araçlarımız 3-4 sıra yapıyor her bir sıra 2 saat olur. Aşağı yukarı 8 saat çalışıyorlar."

k43434-18.jpg

ÇİFT VARDİYALİI ÇALIŞIYORLAR

Aktif olarak toplu taşımada şoförlük yapan bir kadın şoför ise hem cinslerine çağrıda bulundu. Korkmasınlar diyen kadın şoför, "16 yıldır araç kullanıyorum. Meslek hayatımdan çok memnunum. İki vardiya çalışıyoruz. Günlük molalar ile birlikte çalışmamız 10 saati buluyor. Günde 2-3 sefere gidiyoruz. Bir seferimiz 2 saat sürüyor. Biz yolcularımızdan çok güzel tepkiler alıyoruz. Bizden çok memnun olduklarını dile getiriyorlar. Bizim daha iyi yaklaştığımızı belirtiyorlar. Ben işimi severek yapıyorum, zorlanmıyorum. Bana yapamazsın diyen olmadı aksine motive eden çok oldu. Kadınların da bu sektörde olması gerekir. Diğer kadın arkadaşlarımıza da seslenmek istiyorum; hiç korkmasınlar. Onlar da başarabilir.” dedi.

9 BİN TL MAAŞ ÖDENECEK

Öte yandan alınacak işçilere verilecek maaşlarda belli oldu. Yapılan son dakika açıklamasına göre alınan kişilere 9 bin TL aylık maaş ödenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN