İslam Memiş Bu Sefer Korkuttu! Hazır Olun Daha Büyük Yıkımlar Yaşanabilir

İslam Memiş Bu Sefer Korkuttu! Hazır Olun Daha Büyük Yıkımlar Yaşanabilir

Para kurunda yaşanan iniş- çıkışlar altını da etkilemeye başladı. Türkiye Merkez Bankası faizi indirecek mi? Altın düşecek mi? gibi sorularda merak edilenler arasında yerini aldı. Altının hızla yükselişiyle ne yapacağını düşünen yatırımcıya Uzman isim İslam Memiş'ten bu sefer korkutan uyarı geldi...

Başta Türkiye olmak üzere dünyada yaşanan küresel krizden dolayı piyasalar da etkilenmeye başladı. Rusya-Ukrayna savaşından dolayı altında yaşanan yükseliş yatırımcıyı korkutmaya başladı. Altını al-sat yapmak isteyenlere önemli uyarılarda bulunan uzman isim İslam Memiş, ağır tahribatların yaşanacağına dikkat çekerek dolar kurunun FED'in elini güçlendirdiğini belirtti. Manipülasyonlarla altın sattırılmaya çalışıldığını ifade eden Memiş, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu. İşte Memiş'in küçük yatırımcıyı ilgilendiren hayati uyarıları...

MEMİŞ: ALTININIZI SATTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR! MANİPÜLASYONA GELMEYİN

putin.jpg

Rusya-Ukrayna savaşının baş göstermesiyle dengelerde değişmeye başladı. Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya yaptırımları ise savaşı daha da alevlendirdi. Küresel pazarda en büyük paya sahip olan Rusya, doğalgaz başta olmak üzere birçok alanda vitese bastı. Tüm bu yaşananlardan dolayı dünya parası konumunda olan dolarda hızla yükselişe geçti. Doların dünya piyasasındaki önemine değinen İslam Memiş, enflasyon ve faiz uyarısında bulundu. Rusya'nın Ukrayna işgalinden dolayı doğalgaz başta olmak üzere çok sayıda ihracat ürününe gelen zamlarla beraber yatırım araçları da etkilenmeye başladı. Memiş, piyasalarda doların toplandığını vurgulayarak bunun da FED'in işine yaradığını söyledi.

MEMİŞ: RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI BİR MANİPÜLASYON!

altin-yatirim.jpg

Altının en fazla al-sat yapılan yatırım aracı olduğunu ifade eden Memiş, savaş dönemlerinde de değerini kaybetmeyeceğini vurguladı. Rusya-Ukrayna savaşını manipülasyon olarak değerlendiren Memiş, enflasyon konusunda ağır bir manipülasyon değerlendirmesinde bulundu. Memiş, Enflasyonun belirli bir pik noktasına geldiğinde vatandaşta artık normal bir seviyede görüleceğini söyledi ve algı operasyonuna dikkat çekti.

KÜÇÜK YATIRIMCIYI UYARDI

Memiş, Türkiye'de küçük yatırımcının önemli yatırım araçlarından olan altın içinse, al-sat yapanların büyük bir zarara uğrayacağını ifade etti. Manipülasyonlara yatırımcıya al-sat yaptırılacağının altını çizen Memiş, küçük yatırımcının bunlara dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

TÜRKİYE, TARIM POLİTİKALARI VE FAİZ İNDİRME KARARINDA DEĞİŞMELİ

merkez-bankasi.jpg

Türkiye'nin dış politikası hakkında ise önemli değerlendirmelerde bulunan Memiş, iktidarın tarımla ilgili politikaları bu konuda önemli bir nokta olacağını vurguladı. Birçok üründe dışa bağımlı olan Türkiye için Rusya-Ukrayna savaşını krizden fırsata çevirme konusunda Merkez Bankası'nın hamleleri ve tarım politikalarının altını çizdi. Tarım politikalarında farklılığa gidilmezse ağır tahribatlarında kapıda olduğunu söyleyen Memiş, Merkez Bankası da faiz indiriminde ısrarcı olursa enflasyonun ivme yapacağını ifade etti.

ALTININIZ SATTIRMAYA ÇALIŞIYOR

Memiş, tüm bu yaşananlardan dolayı yatırımcının panik yapmadan sakin davranması gerektiğini ve özellikle yatırım aracı altın olanların al-sat işine girmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN