İslam Memiş'ten bankaların altın değerlemesine tepki! Bankalarda altın değer tespitini kim yapıyor?

İslam Memiş'ten bankaların altın değerlemesine tepki! Bankalarda altın değer tespitini kim yapıyor?

Piyasa uzmanı İslam Memiş, bankalarda altına değer biçen eksperleri eleştirdi. Elinde fiziki altını olan yatırımcıları uyaran İslam Memiş, yetkililere çağrıda bulundu. İşte, İslam Memiş'in çok konuşulan altın eksperi paylaşımı...

Finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, bankalarda altın değer tespiti yapan eksperlere tepki gösterdi. Uzman isim, yatırımcıları uyardı.

BANKALARDA ALTIN DEĞER TESPİTİ NASIL YAPILIYOR?

İslam Memiş'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

"Banka müşterisi bankaya fiziki altınlarını götürüyor. Bankadaki eksper 'Altın külçeler borsada işlem gören markalar olması gerek, bu külçeler düşük ayar çıkıyor, isterseniz kilo başına 3,5 gram eksiğine alabilirim' diyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş ve denetlenen rafinelerin külçe altınlarına nasıl olurda düşük ayar diyebilirler? Nasıl olurda milletin altınlarını eksik gram alma cüretinde bulunabilirler? Bu eksperler kim, kimin elemanı amaçları ne hepsini biliyorum. Ancak meydan boş.

Bilmek bir şey ifade etmiyor. Bugüne kadar milletin altınlarını eksik hesaplama ahlaksızlığını denetleyen kim? Yastık altındaki altınlar ekonomiye böyle kazandırılacak öyle mi? Bu zihniyet ile çok beklersin. Efendiler, ortalık çakal dolu, milletin hakkına sahip çıkın.

Altın değer tespiti yapan eksper kim? Banka, özel bir rafine ile altın toplama için anlaşıyor. Rafine de işçi olarak o kişiyi işe alıyor, bankalara altın toplamaya gönderiyor. Yani, rafine diğer rafine ile rakip konumunda.

Kendi mallarının güvenli olduğu imajı veriyor ve rakip görüyor. Bu eksperlerin, ustalık belgeleri var mı? Kim nasıl denetliyor? Denetleniyorsa yaptığı işlemde 'Bu külçe altından 3,5 gram kesmişsiniz' diye hesap neden sorulmuyor?"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN