İstanbul'da ev fiyatlarına cemre düşecek mi?

İstanbul'da ev fiyatlarına cemre düşecek mi?

Emlak sektöründe yaşanan konut fiyatları artışı; ev sahibi olma hayali kuranları, kiralık ev arayışında olanları karamsarlığa düşürüyor. Peki, bu dönemde ev sahibi olunur mu? İstanbul'da ev kiraları ne zaman düşer? İşte, İstanbul için emlak piyasası...

Satılık ya da kiralık ev piyasasında yaşanan fiyat artışı, vatandaşları düşündürüyor. İstanbul'daki konutlarda görülen yüksek fiyatlar da kiracıları ve ev sahibi olmak için birikim yapanları ürkütüyor. Emlak sektöründe karşılaşılan uçuk fiyatlar; stok yetersizliği, kentsel dönüşüm ve Kovid-19 pandemisi gibi gerekçelere dayandırılıyor. İstanbul'da ev fiyatlarının belirlenmesinde ilk ölçüt evin konumu oluyor. Merkezi bir konumda yer alan evlerin hem kira hem de satış fiyatları oldukça yüksek meblağlara ulaşabiliyor.

İSTANBUL'DA ÜÇ İLÇEDE KONUT FİYATLARI KARŞILAŞTIRILDI

Gayrimenkul değer platformu Endeksa'nın yayınladığı verilere göre, Türkiye'deki ev fiyatlarında senelik değer yükselişi yüzde 63'e ulaştı. İstanbul'daki evlerin kira bedellerinin son durumu da araştırıldı. Emlakkulisi'nin haberine göre, Kağıhane, Alibeyköy ve Gaziosmanpaşa'da kira bedelleri kıyaslandı.

İstanbul Alibeyköy'de en düşük kiralık konutun fiyatı 3 bin TL olarak belirlenirken, ortalama ara kat bir konut 5 bin TL oldu. Sitede bulunan en ucuz konut içinse 8 bin 500 TL kira isteniyor.

Emlakçı Metin Kaplan konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Alibeyköy'de emlakçılık faaliyeti sürdüren Kaplan: "İstanbul'da inşaat maliyetleri bu kadar yüksek olduğundan, fiyatların düşme gibi bir lüksünün olacağını tahmin etmiyorum. Keşke bu fiyatlarda kalabilse" diye konuştu.

İstanbul'un bilinen ilçelerinden Gaziosmanpaşa'da en ucuz evin kirası 1.000 TL. Ortalama ara kat bir ev için ise 2 bin 700 TL kira isteniyor. İlçede yer alan sitelerde en ucuz konut kirası ise 4 bin 500 TL olarak belirlendi.

Gaziosmanpaşa'da emlakçılık faaliyeti sürdüren emlakçı Alper İşler, konuyla ilgili "Konut stoğunun aslında artması ile alakalı konut stoğu artarsa haliyle talebi karşılar. Karşıladıktan sonra kiralar belli bir süre durur. Gaziosmanpaşa'da büyük bir kentsel dönüşüm var. Yaklaşık 12 kentsel dönüşüm bölgesi var" diye konuştu.

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde en düşük kira bedeli1.500 TL olurken, ara katta bulunan bir konutun ortalama kira fiyatı 4 bin TL olarak belirlendi. İlçede yer alan konut sitelerinde ise en ucuz kira bedeli 7 bin TL oldu.

Kağıthane'de emlakçılık faaliyetinde bulunan emlakçı Coşkun Aktaş, "Yoğun vaziyette üniversitelerin olması öğrencilerin arz talebe göre yeni yapılaşma olmadığından yeni binalar yapılmadığından kiralar arttı. Kiralamak isteyenler ucuza bulmak istiyor" açıklamasında bulundu.

1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN