KDV oranı yüzde 1'e düşürülen temel gıda ürünleri listesi

KDV oranı yüzde 1'e düşürülen temel gıda ürünleri listesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel gıda ürünlerinde uygulanan yüzde 8 KDV oranının yüzde 1'e düşürüldüğünü açıkladı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından, temel gıda ürünlerinin neler olduğu sorgulanıyor. Peki, KDV indirimi uygulanan ürünler hangileri? Hangi ürünlerin KDV oranı yüzde 1'e düşürüldü? Temel gıda ürünleri arasında neler bulunuyor? Et, süt, yumurta, tavuk, balık temel gıda ürünü mü, KDV'si kaç? İşte, kalem kalem listelenen temel gıda ürünleri...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında yapılan, Türkiye Ekonomi Modeli ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda temel gıda ürünlerine yüzde 7 Katma Değer Vergisi (KDV) indirimi uygulanacağını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "KDV sistemini sadeleştirmek kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indiriyoruz" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KDV İNDİRİMİ AÇIKLAMASI

Erdoğan'ın, 'müjde' vurgusu yaptığı KDV indirimi hakkındaki açıklamaları şöyle:

"Vergi indirimi enflasyonla mücadelede önemli bir kazanım haline gelmektedir. Düzenlemeyi yarın Resmi Gazete'de yayımlıyoruz. Bu gıda ürünlerinde yüzde 7'lik bir indirim anlamına gelmektedir. Gıda sektöründen de aynı bir fedakarlığı bekliyoruz. Gıda ürünlerinde pazartesi gününden itibaren yüzde 7'lik bir indirim yapılmasını milletimiz adına bekliyoruz. Diğer sektörlerden de aynı indirimi yansıtacak bir yaklaşım bekliyoruz."

123.jpg

TEMEL GIDA ÜRÜNÜ NE DEMEK?

2022 yılında temel gıda ürünlerinin KDV oranı yüzde 1'e düşürüldü. Temel gıda ürünleri olarak adlandırılan ihtiyaç ürünlerinde yüzde 7 oranında KDV indirimi uygulanacak.

Bu gıdalar, ihtiyaç duyulan maddeleri bünyelerinde bulundurarak tüketildiklerinde yüksek enerji sağlar. Özellikle aktif iş ya da okul hayatına sahip olanların, temel gıda ürünlerini belli aralıklarla mutlaka tüketmesi gerekir.

Temel gıda ürünlerini alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, ürünlerin Türkiye Standartları Enstitüsü ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olmalarıdır. Resmi kurumlardan onay almayan ürünlere güvenmemek gerekir; çünkü orijinal olmayabilir ya da içeriklerinde zararlı maddeler taşıyor olabilir.

12345.jpg

HANGİ ÜRÜNLERİN KDV'Sİ YÜZDE 1'E DÜŞTÜ?

Temel gıda ürünleri listesi:

* Peynir

* Yumurta

* Çay

* Zeytin

* Et

* Süt

* Pirinç

* Sebze ve meyveler

* Bakliyat ürünleri

* Yağ

1234.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN