İstanbul’da Halk Ekmek’ten sonra fırın ekmeğine de zam

İstanbul’da Halk Ekmek’ten sonra fırın ekmeğine de zam

Dün İstanbul Halk Ekmek tarafından yapılan ekmek zammının ardından bugün de İstanbul Fırıncılar Odası’nın zam talebi İstanbul Ticaret Odası’nda yapılan oylama ile kabul edildi. Fırınlar İstanbul'da 210 gram ekmeği 3 TL'den satacak.

İstanbul Fırıncılar Odası son olarak İTO’nun Kasım ayı meclis toplantısında 1 kilogram ekmeğin fiyatının 10.87 TL, 230 gram ekmeğin de 2.5 TL'ye satılmasını kararlaştırmıştı.

artan maliyetler göz önünde bulundurularak yapılan zam ile birlikte ekmeğe yüzde 31 seviyesinde zam yapılmış oldu. İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Şubat ayı Meclis toplantısında yapılan oylamada 1 kilogram ekmeğin fiyatı azami 14.286 TL olarak belirlendi. Buna göre İTO’ya bağlı fırınlar İstanbul’da 210 gram ekmeğin fiyatı 3 TL’ye satacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yapıldığını açıklamıştı. Karara göre 250 gramlık halk ekmek 1.25 TL'den 2 TL’ye çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN