JP Morgan: Merkez Bankası iddialı bir faiz artışına gidecek

JP Morgan: Merkez Bankası iddialı bir faiz artışına gidecek

Geçtiğimiz hafta bakanların atanmasıyla Türkiye'de yeni dönem başladı. Ekonomideki ağır şartlar çözülmesi öncelikli olarak görülen sorunların başında geliyor. Gözler, Hazine'nin başına getirilen Mehmet Şimşek'te. JP Morgan, Merkez Bankası'nın yeni dönemde iddialı bir faiz artışına gideceğine işaret etti.

ABD merkezli banka JP Morgan Chase'in ekonomistleri, 22 Haziran'da yapılacak toplantıda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) üyelerinin faizi yükselteceğini öngörüyor.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre JP Morgan, müşterilerine gönderdikleri araştırma notunda, "Politika faizinin 22 Haziran toplantısında veya belki de daha önce mevcut yüzde 8,5 seviyesinden yüzde 25'e yükseltilmesi ve bununla birlikte ihtiyaç olması halinde daha küçük artışların yapılabileceğine işaret eden bir yönlendirme metni yayımlanması olasılıklar dahilinde. Yüzde 30 olan yıl sonu politika faizi tahminimizde değişikliğe gitmiyoruz" ifadelerine yer verdi.

SOCGEN DE 6,5 PUANLIK ARTIŞ BEKLİYOR

Societe Generale de Türkiye ile ilgili yeni analizinde politika faizinin yüzde 15'e yükseltileceğini öngördü.

Kurumun müşterilerine gönderdiği notta Türkiye ile ilgili ana riskler olarak geri dönülen politika ortodoksisine dair hayal kırıklığı oluşması ve yeni ekonomi yönetiminin ihracatı desteklemek için para birimini zayıflatması ihtimalleri gösterildi.

Kurum, politika faizinin 22 Haziran’da 650 baz puan artışla yüzde 15’e yükseltilmesini, ardından Temmuz ve Ağustos aylarında 500’er baz puan artırımlar gerçekleştirilmesini bekliyor.

ŞİMŞEK ADI TCMB İÇİN GEÇEN ERKAN İLE GÖRÜŞTÜ

TCMB Başkanlığı için adı geçen Hafize Gaye Erkan, Ankara'da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştü.

Bloomberg'in haberine göre, Pazartesi sabahı Ankara’ya gelen Erkan, ardından Şimşek tarafından kabul edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN