Kamu reel sektöre kaynak aktarmalı

Kamu reel sektöre kaynak aktarmalı

Türkiye’nin içinde bulunduğu durgunluk ortamından bir an önce çıkılması gerektiğini vurgulayan ASO Başkanı Özdebir “Üretim gücünün korunması gerekiyor. Piyasaların işler hale gelebilmesi için kamunun reel sektöre sermaye niteliğinde kaynak aktarması gerekmektedir” dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) haziran ayı meclis toplantısını yaptı. Toplantıda konuşma yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, geçen yılın ağustos ayından itibaren finansal piyasalarda başlayan olumsuz gelişmelerin ekonominin dinamizmini sekteye uğrattığını söyledi. Şirketlerin uzun vadeli ve dengeli bir strateji belirleyebilmeleri için makroekonomik istikrarla güvenin sağlanmasının şart olduğunu dile getiren Özdebir “İçinde bulunduğumuz durgunluk ortamından çıkılması yani firmaların üretim gücünün korunması ve piyasaların işler hale gelebilmesi için kamunun reel sektöre sermaye niteliğinde kaynak aktarması gerekmektedir” diye konuştu.

Kamu kesiminin özel sektörü inovatif ve yüksek katma değer üreten bir yapıya kavuşturabilecek sanayi politikalarını ortaya koymasının önemine işaret eden Özdebir, etkin bir sanayi politikasının temelinde kamu-özel sektör diyaloğuyla firmaların rekabet güçlerini artıracak bir ekosistem olduğunu ifade etti. Özdebir, yüksek enflasyon ortamının harcanabilir geliri önemli ölçüde azalttığını belirterek, şunları kaydetti: “Harcanabilir gelir seviyesindeki düşüş ise iç talebi olumsuz yönde etkileyerek üretimin azalmasına neden olmaktadır. Bu durum kısır bir döngüye yol açmakta, düşük üretim düşük istihdama gerekçe oluşturarak gelir yaratma imkanını azaltmaktadır. Hükümetin, kredi hacmini arttırmaktan daha ziyade, orta ve uzun vadede hem kamunun hem de hane halkının tasarruflarını artıracak nitelikli dönüşüm yapması gerekmektedir. Biz sanayiciler dünyayla rekabet edebilmek, üretmek için çaba göstermeye devam edeceğiz. Pes etmeden daha fazla üretmeye çalışacağız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN