Konut fiyatlarının düşmesini sağlayacak yeni projeyi açıkladı: 'Çalışmalarda sona gelindi'

Konut fiyatlarının düşmesini sağlayacak yeni projeyi açıkladı: 'Çalışmalarda sona gelindi'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gayrimenkul yatırım fonlarının kentsel dönüşümün finansmanı ve konut arzının artırılması amacıyla hayata geçirilen yeni bir yatırım aracı olduğunu açıkladı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından düzenlenecek olan proje GYF'lar ile gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF) gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılacak. Projeyi anlatan Şimşek 'Çalışmalarda sona gelindi' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kentsel dönüşüm ve konut arzının artmasını sağlayacak yeni çalışmaya ilişkin bilgi verdi. 'Çalışmalarda sona gelindi' diyen Şimşek, "Kentsel dönüşümün finansmanına ve konut arzının artırılmasına katkı sağlayacağız. Bu sayede konut ve kira fiyat artışları düşecek, her kesim için konut erişilebilirliği kolaylaşacaktır" açıklaması yaptı. Şimşek'in açıklamalarına göre GYF'ların özellikleri şöyle

GAYRİMENKUL PROJELERİNE YATIRIM

Proje GYF'lar, kendilerinin veya başkalarının geliştirdiği gayrimenkul projelerine yatırım yapabilecek. Bu sayede, GYF'lar arsa ve proje geliştirmeye de dahil olabilecek.

ARTAN KONUT ARZI

Proje GYF'lar, konut arzının artmasına katkıda bulunarak konut fiyatlarının düşmesine yardımcı olacak.

FARKLI YATIRIM SEÇENEKLERİ

Yatırımcılar, Proje GYF'lar aracılığıyla proje tamamlandıktan sonra gayrimenkul satışından veya kirasından gelir elde edebilecek veya ev sahibi olabilecek.

TEMİNATLI YATIRIM

Proje GYF'lar, yatırımcıların proje kaynaklı risklerini azaltmak için teminat mekanizması ve hasılat paylaşımı sözleşmeleri gibi güvence altına alan unsurlara sahip olacak.

ARTAN YATIRIMCI SAYISI

Yeni düzenlemeyle, vatandaşlar küçük birikimlerini de Proje GYF'lar aracılığı ile değerlendirebilecek.

PROJENİN FAYDALARI NELER?

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN HIZLANMASI

Proje GYF'lar kentsel dönüşüm projelerinin finansmanında önemli bir rol oynayacak ve bu sayede dönüşümün daha hızlı gerçekleşmesine katkıda bulunacak.

KONUT FİYATLARINDA DÜŞÜŞ

Artan konut arzı, konut fiyatlarının düşmesine ve aha erişilebilir hale gelmesine yardımcı olacak.

YATIRIMCILAR İÇİN YENİ GELİR KAYNAĞI

Proje GYF'lar, yatırımcılara yeni bir gelir kaynağı sunarak tasarruflarını değerlendirmelerine imkan verecek.

EKONOMİK KALKINMAYA KATKI

Proje GYF'lar inşaat sektöründe yeni yatırımların yapılmasını teşvik ederek ekonomiye katkı sağlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN