'Kripto kraliçesini' bulana 100 bin dolar ödül

'Kripto kraliçesini' bulana 100 bin dolar ödül

OneCoin dolandırıcılığı ile yatırımcının 4 milyar dolarını alıp kayıplara karışan "kripto kraliçesi" Ruja Ignatova, FBI'ın en çok arananlar listesinde ilk 10'a girdi. FBI, Ignatova'nın yakalanması için 100.000 dolar ödül vereceğini açıkladı.

"Kripto kraliçesi" olarak da bilinen Ruja Ignatova, FBI'ın en çok arananlar listesinde ilk 10'a girdi. Ruja Ignatova, OneCoin olarak bilinen bir kripto para birimi üzerinden, binlerce kişiyi 4 milyar dolandırmakla suçlanıyor.

Ignatova, 2019 yılında ABD'de açılan davalarda Bulgaristan merkezli OneCoin Ltd. şirketini bir saadet zinciri şeklinde yönettiği gerekçesiyle dolandırıcılıktan suçlu bulunmuştu.

Dava dosyasına göre savcılar, yatırımcıların yaptıkları satışlara komisyon vererek değersiz bir kripto parayı başkalarına satmaya teşvik edildiğinin tespit edildiğini belirtti.

Manhattan Federal Başsavcısı Damian William, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, OneCoin'in tarihin en büyük dolandırıcılığı olduğunu belirtti.

Williams, Ignatova hakkında, "Kripto para biriminin ilk günlerinin çılgın spekülasyonlarından yararlanarak planını mükemmel bir şekilde zamanladı" ifadelerini kullandı.

"PARAYLA ARKADAŞ SATIN ALABİLİRSİNİZ"

NTV'nin derlediği habere göre; FBI, Ignatova'nın yakalanmasına yardımcı olacaklara 100.000 dolar ödül vereceğini açıkladı. ABD'li yetkililer, Ruja Ignatova'nın 2017'de kaybolmasından bu yana görünüşünü değiştirmiş olabileceği konusunda uyarıda bulunurken, Reuters'a konuşan FBI New York Direktör Yardımcısı Michael Driscoll "Büyük bir parayla ayrıldı. Parayla çok fazla arkadaş satın alabilirsiniz. Bundan yararlandığına eminim" ifadelerini kullandı.

Ruja Ignatova, FBI'ın en çok arananlar listesinde

2014'TE SATIŞA SUNMUŞTU

Ignatova, ilk olarak 2014 yılında OneCoin'i piyasaya sürdü. O dönem kripto para piyasasında pek çok yatırımcının çok yeni olmasından faydalanarak kripto paranın özellikleriyle ilgili gerçek dışı bilgiler verdi.

2014-2016 yılları arasında yatırımcılardan 4 milyar dolar topladı. Bir yıl sonra bu paralarla kayıplara karıştı.

Ignatova, en son 2017 yılında Bulgaristan'dan Yunanistan'a giden bir uçağa binerken görüldü ve o zamandan beri hiçbir ize rastlanmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN