Kriz kahini Roubini'den 'karma kriz' ve felaket uyarısı: Bu sadece başlangıç

Kriz kahini Roubini'den 'karma kriz' ve felaket uyarısı: Bu sadece başlangıç

2008 finansal krizini tahmin eden ve 'kriz kahini', 'Doktor Felaket' gibi isimlerle anılan ünlü ekonomist Nouriel Roubini 21970'ler ve küresel finansal kriz karışımı' bir kriz bekliyor. Roubini küresel Merkez Bankalarının enflasyonu dizginlemek için attığı adımlarla dünyanın 'stagflasyon kapanı'na sıkışacağını belirtti. "Bu sadece başlangıç" diyen Roubini "Gerçek acıyı sonra göreceğiz" dedi. Negatif arz şokları nedeniyle enflasyonun hızlıca düşmeyeceğini vurguladı.

Dünyayı etkileyen 2008 finansal krizini tahmin eden ve 'kriz kahini', 'Doktor Felaket' gibi isimlerle anılan ünlü ekonomist Nouriel Roubini '1970'ler ve küresel finansal kriz karışımı' bir kriz bekliyor. Bir podcast yayınında konuşan Nouriel Roubini küresel Merkez Bankalarının enflasyonu dizginlemek için attığı adımlarla dünyanın 'stagflasyon kapanı'na sıkışacağını belirtti.

"Bu sadece başlangıç" diyen Roubini "Gerçek acıyı sonra göreceğiz. Büyük küresel finans kurumlarının çatırdadığını göreceğiz. Yeni bir Lehman etkisi olabilir. Birçok ekonomide resesyon ve finans piyasalarında şoklar göreceğiz" dedi.

'NEGATİF ARZ ŞOKLARI NEDENİYLE ENFLASYON HIZLICA DÜŞMEYECEK'

Negatif arz şokları nedeniyle enflasyonun hızlıca düşmeyeceğini belirten Roubini sonunda 1970'li yıllar ve Küresel Finansal Kriz karışımı bir döneme girileceğini öngördü. Bloomberght'nin aktardığına göre Roubini "1970'li yıllarda olduğu gibi enflasyonun yükseldiği, negatif büyüme olduğu bir stagflasyon dönemine gireceğiz. Ancak bu, o dönemdekinden bile kötü olacak. Büyük staglasyonist borç krizi bekliyorum" şeklinde konuştu.

'DÜNYA SOSYAL VE SİYASİ BASKILARLA ÇEVRİLİ BOMBANIN ÜZERİNDE OTURUYOR'

Roubini pandeminin olumsuz etkilerinin yanı sıra Ukrayna'daki savaş, Çin'de devam eden sıkıntılar, yaşlanan nüfus, iklim değişikliği gibi risklere de dikkat çekti. Dünyanın sosyal ve siyasi baskılarla çevrili bir bombanın üzerinde oturduğunu kaydeden Roubini "Ve ekonomik, finansal ve jeopolitik kriz bu durumu çok daha kötüleştirecek" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN