Kulislerden emeklilere bomba iddia! Yerel seçim öncesinde bir ek zam daha… Emekliye her an ek zam gelebilir

Kulislerden emeklilere bomba iddia! Yerel seçim öncesinde bir ek zam daha… Emekliye her an ek zam gelebilir

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarına yüzde 5 oranın da ek zam yapılarak en düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkarılmıştı. Söz konusu bu rakam tartışmalara konu olurken kulislerden bomba bir iddia geldi. İddialara göre yerel seçimi öncesinde emeklilere bir ek zam daha gelebilir…

16 Ocak Salı günü yapılan kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin büyük bir merakla beklediği ek zammı duyurmuştu. Erdoğan, "Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor" diyerek ek zam tutarını açıkladı. Söz konusu rakam emeklilerin pek hoşuna gitmezken yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

p-2.jpg

7 BİN 500 TL’DEN 10 BİN TL’YE ÇIKARILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılmış oldu. Söz konusu bu zam yeni tartışmalara yol açarken emekliler bu rakamdan pek hoşnut olmadı. Şimdilerde ise Ankara kulislerinde yeni iddialar konuşulmaya başlandı. Bu kapsamda emeklilere yerel seçim öncesinde bir ek zam daha gelebilir.

p-3.jpg

4 BİN LİRA İLE 8 BİN LİRA ARASINDA ZAM İDDİASI

Haberler.com'da yer alan habere göre, ülke genelinde 31 mart 2024 tarihinde yerel seçimler için sandık başına gidilecek. Bu seçimler öncesinde ise emeklilere bir ek zam daha yapılacağı iddiaları söz konusu. Tüm emeklilere seyyanen zam gelebileceği ve bu zammın 4 bin lira ile 8 bin lira arasında olacağı iddia ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN