Maaşı asgari ücretten yüksek olanlara kötü haber! Duyuru yapıldı

Maaşı asgari ücretten yüksek olanlara kötü haber! Duyuru yapıldı

Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücret zammı belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısında yeni asgari ücret yüzde 34 artışla net 11 bin 402 TL olarak belirlendi. Gelen zam sonrası ünlü ekonomistlerden peş peşe açıklamalar geldi. Maaşı asgari ücretten yüksek olanlara kötü haber! Kimse bu kadarını beklemiyordu. Maşınızdan kesinti olabilir. Hemen hesabını kontrol edin. Son dakika olarak duyurdular.

2023 yeni asgari ücret zammı belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısında asgari ücret yüzde 34 artışla net 11 bin 402 TL olarak belirlendi. Gelen zam milyonlarca kişiyi heyecana boğarken kötü haberi son dakika olarak duyurdular. Maaşı asgari ücretten yüksek olanlara kötü haber! Ünlü ekonomistler peş peşe açıkladı. Maaşınızdan kesinti yaşayabilirsiniz. Hemen hesaplarınızı kontrol edin. İşte haberin detayları...

MAAŞI ASGARİ ÜCRETTEN YÜKSEK OLANLAR DİKKAT! SON DAKİKA OLARAK DUYURDULAR

Asgari ücret zammının belli olmasının ardından ekonomistlerden kötü haberler peş peşe geldi. Maaşı asgari ücretten yüksek olanlara kötü haber! Ekonomistler yaptıkları açıklamasında asgari ücrete gelen zamdan sonra yoksulluk sınırına vurgu yaparak, "11bin 402 nerede 33 bin 750 nerede?" yorumunda bulundu. İris Cibre ise 500 dolar beklentisini vurgulayarak "Eylülde açlık sınırının tekrar asgari ücreti geçmesini bekliyorum" dedi. Murat Muratoğlu ise "Ülkede çalışanların yüzde 70'i asgari ücretli oldu" diyerek zamma tepki gösterdi.

ghhggh-87.jpg

"YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA KALDI"

Asgari ücrete gelen zammın topluma olan etkisini değerlendiren Ekonomist Fatih Özatay, "Asgari ücret 11 402 lira oldu. Türk-İş dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının Mayıs ayında 33 750 lira olduğunu açıklamıştı. 11 402 nerede 33 750 nerede? Rasyonel (akla uygun) politika bu olmasa gerek. Ancak çok düşük ücretle ayakta kalan bir ekonomi yapısı olunca böyle oluyor. Hal böyleyken, faiz-kur konuşmaya devam..." uyarısında bulundu.

"MAAŞ ZAMLARINA ARTIK HÜKÜMET KARAR VERECEK"

Devlet memurlarının maaş zamlarının artık hükümet tarafından karar verileceğini ifade eden Ekonomist Oğuz Demir, "Asgari ücret 11.402 TL oldu. Artış oranı %34 oldu. Asgari ücretli sayısının artması, asgari ücretin ortalama ücret haline gelmesi büyük sıkıntı ama siyasetçi için durum tam tersi. Artık çok daha büyük bir kesimin ücretine hükümet karar verecek." dedi.

"ÖP BAŞINA KOY! REZİLLİK"

Yeni maaş zamlarının yetersiz olduğunu vurgulayan Mustafa Sönemez ise "Hangi demokratik ülkede asgari ücret, toplumun yarısının ücreti ve bu ücret CB güdümlü belirleniyor? Ücret dediğin sendikal örgütlülükle, pazarlık, gerektiğinde grev kullanılarak belirlenir. Bir de bizim halimize bak! Al sana asgari ücret öp başına koy, duacı ol! Rezillik!" diyerek tepki gösterdi.

fggfgfgfgf-16.jpg

Açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen ünlü Ekonomist Evren Devrim Zelyut ise köşe yazısında şunları söyledi:

"Yeni asgari ücret 11.402 TL oldu... Üzüldüğüm noktalar şunlar:

1-Enflasyon artarken verilen bu rakam da 1-2 ay içinde açlık sınırı altında iyice kaybolacak.

2-Ekonomi yönetimi fiyatları düşürecek yapısal işler yerine sürekli enflasyon telafisi ile uğraşarak zamanı ve kaynakları harcıyor.

Türkiye tüketim yerine tasarrufu, reel sektör üretiminde yarı mamul bağımsızlığını, eğitim reformları ile ihracatta yüksek teknoloji payını artırmadıkça; dolar, enflasyon, kayıt dışı ekonomi, sefalet, yolsuzluk konuşmaya devam edeceğiz..."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN