Mehmet Şimşek iddiası piyasaları hareketlendirdi ama... 4,5 saat sürdü

Mehmet Şimşek iddiası piyasaları hareketlendirdi ama... 4,5 saat sürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomideki sıkıntılı süreci eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile atlatmak istediği gündem olurken Ekonomist Tunç Şatıroğlu, bu haberin borsadaki etkisinin sadece 4,5 saat sürdüğünü dile getirdi.

Genel seçimler yaklaşırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi politikalarında yeniliğe gitmeyi planlıyor. Erdoğan’ın Çin’den feyz alıp uygulamaya koyduğu ekonomi modelinde ‘Türkiye’nin uçacağı’ söyleniyordu.

MEHMET ŞİMŞEK İLE YENİ EKONOMİ MODELİ PLANI

Reuters’ın 16 Mart’ta yaptığı habere göre ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’li eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le ekonomideki sıkıntılı dönemi aşmak istediği’ yazılmıştı.

Mehmet Şimşek’in 20 Mart’ta Erdoğan’ın daveti üzerine AK Parti genel merkezini ziyaret etmesinin ardından aktif siyaset düşünmediği ve ‘işlerini’ gerekçe gösterdiği belirtildi.

‘ŞİMŞEK’İN PİYASALARA ETKİSİ 4,5 SAAT SÜRDÜ’

Finansal analiz uzmanı ekonomist Tunç Şatıroğlu, bu süreçte Şimşek’in piyasalara etkisini değerlendirerek, Şimşek etkisinin sadece 4,5 saat sürdüğünü çünkü Şimşek’in tek başına karar alamayacağını dile getirdi.

‘MARİO DRAGHİ GELSE DAHİ BU HÜKÜMET GÜVEN VEREMEZ’

Kim gelirse gelsin borsaya faydası olmaz diyen Şatıroğlu, “Mehmet Şimşek gelse borsaya faydası olur mu? Mehmet Şimşek değil, Mario Draghi gelse dahi bu hükümet piyasalara güven veremez. Mehmet Şimşek gelecek beklentisiyle öğleye kadar yükseliş oldu. Mehmet Şimşek gelecek haberiyle güne başlandı. Yükseliş oldu ama sonra borsa günü eksiyle kapattı. Mehmet Şimşek etkisi 4,5 saat sürdü” dedi.

Şatıroğlu şunları kaydetti:

“Neden böyle diyoruz? Mehmet Şimşek gelse ne olacak? Kararları o vermiyor ki. Mehmet Şimşek, ben gelince şunları yapacağım diyebiliyor mu? Politika faizini şu kadar yapacağım, IMF’ye gideceğiz veya gitmeyeceğiz konusunda net bir şey söyleyebilecek mi? Merkez Bankası kendi işini yapacak, bankalarla uğraşmayacak, onlara zorla tahvil aldırtma gibi şeyler yapmayacağız gibi bir açıklama yapabilir mi?”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN