Meral Akşener'in kararı borsayı hop oturup hop kaldırdı! Hisseler resmen coştu!

Meral Akşener'in kararı borsayı hop oturup hop kaldırdı! Hisseler resmen coştu!

Siyaset dünyası Meral Akşener'in davranışları ile çalkalanıyor. Geçtiğimiz günlerde 6'lı masadan ayrılan Meral Akşener yeniden 6’lı masaya döndü. Masaya bir oturup bir kalkan Meral Akşener'in hareketleri ise borsayı da bir düşürüp bir yükseltti. Borsadaki kayıplar yerine gelirken hisselerde patlama yaşadı. İşte borsadaki son gelişmeler…

Son günlerde siyaset gündemi oldukça hareketli bir süreç içerisinde yer alırken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6’lı masadan ayrılması gündeme bomba gibi düştü. Meral Akşener'in bu tavrı borsayı da etkilerken BİST 100 endeksindeki kayıp yüzde 3.5'i aştı. Geçtiğimiz gün masaya yeniden oturma kararı alan Meral Akşener borsayı da olumlu etkiledi. BİST 100 endeksinde görülen kayıplar yaşanan gelişme ile olumlu yöne çevrildi. İşte borsadaki son gelişmeler…


MERAL AKŞENER BORSAYI DA SALLADI

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından borsada devam eden dengesizlik, siyasetten de nasibini aldı. Cuma günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan ayrıldığı haberi gündeme bomba gibi düşerken Pazartesi günü yeniden masaya oturma kararı aldığını açıkladı.

meral-aksener.jpg

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı belirleme toplantısı kaldığı yerden devam ederken, adayında kim olduğu merak ediliyor. Düzenlenen toplantı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ziyaretleri nedeniyle Bir saat kadar ertelendi. Yapılan Ziyaretin ardından önemli açıklamalarda bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu iki başkanın da Cumhurbaşkanı yardımcısı olma önerisinin olduğunu iletti.

GÖRÜŞMELERDEN BORSADA NASİBİNİ ALDI

Ekonomim.com'dan Şenay Zeren'in haberi doğrultusunda Borsa İstanbul'un Cuma günü %3'ü aşan kayıp yaşadığı belirtildi. Günü % 0.93 düşüşle sonlandıran Borsa İstanbul 5.212 puanıyla günü tamamladı. Bazı analistler borsayı desteklemek amacıyla varlık fonunun 3 milyar TL'lik alım yaptığını ifade ederken siyasi taraftan atılan adımların da Borsa İstanbul'u etkilediği belirtildi.

altili-masa.jpg

Siyasette yaşanan gelişmeler Borsa İstanbul 100 endeksini yeni haftada yukarı taşırken %0.61 oranında bir artış görüldü. Yeni haftaya 5.244 puandan başlayan Borsa İstanbul günün ilerleyen saatlerinde de kazançlarını arttırdı. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın ziyaretlerinin ardından Meral Akşener'in de yeniden masaya oturması alımları da zirveye çıkardı.


Görüşme trafiği hızlandıkça biz yüz endeksindeki yükseliş de %3,5'i aştı. Bankacılık endeksi ise %8'i aşarken BİST 100 endeksi saat 16.07 itibariyla %3,49 oranında bir artışla 5.394 seviyesine yükseldi. Bankacılık endeksindeki artış ise %7,93 oranında görülürken 4.729 puanla günü tamamladı. BİST 100 endeksine teknik açıdan bakıldığında ise 5.340 ile 5450 seviyelerinde direnç gösterdiği ifade edilirken 5.100 puanın da destek konumunda olduğu aktarıldı.

borsa-haretlilik.jpg
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cuma günü yaptığı açıklamaların ardından borsa İstanbul'daki kayıplarda derinleşti. Gerçekleşen konuşmanın ardından BİST 100 endeksindeki kayıp yüzde 3,5'i aşarken Pazartesi günü yeniden masaya oturması borsa İstanbul'da % 3.45'lik bir artışla sonuçlandı. Günü 5.395 puanla kapatan BİST 100 endeksi hareketli süreç yaşarken Meral Akşener'in hareketleri de bu kez borsaya olumlu yansıdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN