Merkez Bankası'ndan dolara örtülü müdahale

Merkez Bankası'ndan dolara örtülü müdahale

Merkez Bankası'nın dolara müdahalesi sürüyor. Banka, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Faiz sebep enflasyon sonuçtur' açıklamasından sonra piyasadaki dalgalanmayı durdurmak için satış odaklı müdahale ettiğini açıklamıştı. Merkez'in bugün de yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin görevi devraldığı sırada dolara örtülü müdahale ettiği ortaya çıktı. Merkez Bankası eski Başkan Yardımcısı İbrahim Mustafa Turhan müdahaleyi Twitter hesabından açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığına atanan Nureddin Nebati, düzenlenen devir teslim töreni ile görevi Lütfi Elvan’dan devraldı. Bakan Nebati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk milletinin yıllardır ekonomik olarak tam bağımsız Türkiye vizyonunun hayalini kurduğunu belirterek, “Bu süreçte göreve gelirken bizlerin en önceliği yüksek faiz olmayacak” dedi.

Nebati bu açıklamayı yaptığı sıralarda saatler 16:15'i gösteriyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından yeni bakanın da ilk mesajının 'Faiz' olması doların yeniden yükselişe geçmesine neden oldu.

merkez-mudahale.jpg

MERKEZ'DEN ÖRTÜLÜ MÜDAHALE

Merkez Bankası Hazine ve Maliye Bakanlığı görevi devir teslim töreniyle aynı anda yükselen dolara karşı yeniden müdahale etti. Gelecek Partili Merkez Bankası esi Başkan Yardımcısı ekonomist İbrahim Mustafa Turhan, Twitter'da paylaştığı grafikle birlikte, "Bakan değişimi gecikmeksizin piyasaya yansımış. Back to the Future…Dün açıktan bugün örtülü" paylaşımı yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) piyasalara satım yönünden doğrudan 1 milyar dolarlık müdahalesi sonrası 12.42 seviyesine çekilen dolar/TL, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomistler tarafından ‘temel öğretiye’ aykırı olarak nitelenen ‘düşük faiz, düşük enflasyon’ söylemini yinelemesi sonrası yeniden 13.30'un üzerine yükselmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN