Merkez Bankası'ndan kritik toplantı kararı: Üst düzey banka yöneticileriyle bir araya geliyor

Merkez Bankası'ndan kritik toplantı kararı: Üst düzey banka yöneticileriyle bir araya geliyor

Türkiye'de üst düzey banka yöneticisi, KKM hesapları olarak bilinen lira mevduatlarını değer kaybına karşı korumaya yönelik olmakla birlikte bugün Merkez Bankası ile bir araya gelecek.

Üç üst düzey bankacının Reuters'a verdiği bilgiye göre; bugün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) ile bir araya gelerek aralarında Kur Korumalı Mevduat hesabının da olduğu bir dizi konuyu görüşeceğini öğrenildi.

Yahoo Finance'ta yer alan habere göre; üç banka yetkilisi, bankaların hazine operasyonlarından sorumlu genel müdür yardımcılarının görüşmeleri yürüteceğini söyledi.

KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELMEDİ

Merkez Bankası, ajansa konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmadı.

DOLARDA REKOR

Türk lirası, salı günü (bugün) ABD doları karşısında değerinin yüzde 1,5'ini kaybederek, yeni bir rekor seviyeye geriledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pazar günkü seçim zaferinden bu yana Türk lirasındaki değer kaybı devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN