Merkez Bankası'nın hamlesine ekonomistlerden sert tepki: Hastayı buzlu suya atmaya benziyor

Merkez Bankası'nın hamlesine ekonomistlerden sert tepki: Hastayı buzlu suya atmaya benziyor

TCMB'nin, TÜFE'ye endeksli kıymetlerin iskonto oranının artırılmasına ilişkin kararına ekonomistlerden tepki gecikmedi. Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, karar için "En az %10'luk ilave bir 'örtük' faiz artışı" derken, TCMB eski başekonomisti Hakan Kara'nın "Son dönemde ekonomiyi soğutmak için yapılanlar hastaya ateş düşürücü vermeyip ateşi düşsün diye buzlu suya atmaya benziyor" açıklaması dikkat çekti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) TÜFE'ye endeksli kıymetlerin iskonto oranının yüzde 30'dan yüzde 50'ye artırılmasına yönelik kararının ardından ekonomistler de değerlendirmelerde bulundu. Uzman isimler, atılan adımlar doğrultusunda, genel anlamda durumun gittikçe kötüye gittiğinin anlaşıldığına dikkat çekti.

'ÖRTÜK FAİZ ARTIŞI'

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı olarak görev yapan ekonomist Kerim Rota, TÜFE’ye endeksli kıymetlerin iskonto oranının yükseltilmesine ilişkin şu yorumu yaptı:

"Bu karar ve TÜFE tahvilleri için iskonto oranının %50'ye çıkarılması en az %10'luk ilave bir "örtük" faiz artışıdır. 1 hafta içinde kredi almak isteyenler %70 faiz ile karşılaşırlar. Türkiye Modelinizde faizleri düşürüp yatırım, istihdam ve ihracatı özendiriyordunuz değil mi?"

TCMB eski başekonomisti Hakan Kara, son dönemde ekonomik istikrarı sağlamaya çalışmak adına atılan adımlara yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Son dönemde ekonomiyi soğutmak için yapılanlar hastaya ateş düşürücü vermeyip ateşi düşsün diye buzlu suya atmaya benziyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN