Mahfi Eğilmez 24 yılın zirvesindeki enflasyonu değerlendirdi

Mahfi Eğilmez 24 yılın zirvesindeki enflasyonu değerlendirdi

TÜİK'e göre haziran ayında yıllık bazda 78,62 ile son 24 yılın zirvesine yerleşen enflasyona dair değerlendirmelerde bulunan ekonomist Mahfi Eğilmez üst üste altı kez sabit bırakılan faizi hatırlattı: Enflasyona, peşinden koşarak yetişemezsiniz. Onu durdurmanın tek yolu faiz silahını çekmektir.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını iki gün önce açıkladı. Enflasyon haziranda aylık bazda yüzde 4,95 artarken yıllık bazda yüzde 78,62 oldu. Bu, enflasyonun yüzde 80,4 olduğu 1998'den bu yana görülen en yüksek oran olarak kayıtlara geçti.

Ekonomist Mahfi Eğilmez ise enflasyona ilişkin sosyal medyadan değerlendirmede bulundu. Eğilmez, "Onu durdurmanın tek yolu faiz silahını çekmektir" dedi.

"Enflasyona, peşinden koşarak yetişemezsiniz. Onu durdurmanın tek yolu faiz silahını çekmektir. O zaman da büyüme hızınız düşer. Ekonomide her karar bir göstergeyi düzeltirken bir göstergeyi bozar. hepsinin aynı anda düzelmesi ancak beklentilerin düzelmesiyle mümkün olabilir."

MERKEZ'İN FAİZ KARARLARI NEYDİ?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) 2022'nin altıncı faiz kararını 23 Haziran'da açıkladı. Politika faizi ekonomistlerin beklentileri doğrultusunda bir kez daha yüzde 14 seviyesinde sabit bırakıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN