Faiz kararı belli oldu: Merkez Bankası üst üste altıncı kez pas geçti

Faiz kararı belli oldu: Merkez Bankası üst üste altıncı kez pas geçti

Merkez Bankası merakla beklenen yılın altıncı faiz kararını açıkladı. Politika faizi, beklentiler doğrultusunda yüzde 14 seviyesinde sabit kalırken teminat ve likidite politika adımlarının kullanılmaya devam edeceği kaydedildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) bugün 2022'nin altıncı faiz kararını açıkladı.

Politika faizi ekonomistlerin beklentileri doğrultusunda bir kez daha yüzde 14 seviyesinde sabit bırakıldı.

TEMİNAT VE LİKİDİTE POLİTİKA ADIMLARI DEVAM EDECEK

Karar metninde politika çerçevesinin gözden geçirilmesi sürecinin devam ettiği belirtildi.

Metinde değerlendirme süreçleri tamamlanan teminat ve likidite politika adımlarının para politikası aktarım mekanizmasının etkinliğinin güçlendirilmesi için kullanılmaya devam edileceği ifade edildi.

TCMB metinde güçlendirilen makroihtiyati politika setini kararlılıkla uygulayarak gerekmesi durumunda ilave tedbirleri uygulamaya alacağını belirtti.

Karar öncesinde anketlere katılan ekonomistlerin neredeyse tamamına yakını faizin değiştirilmeyeceğini öngörüyordu.

2022'DE FAİZ SABİT KALDI

TCMB, geçen yılın son 4 toplantısında faizde toplam 500 baz puan indirime gittikten sonra, bu yılın ilk 5 toplantısında bir değişiklik yapmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak 6 Haziran'da AK Parti'nin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Kimse bizden şunu beklemesin; bu iktidar faizi artırmayacaktır; tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN