Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından piyasalarda son durum

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından piyasalarda son durum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini son 5 ayda olduğu gibi Haziran ayında da yüzde 14 seviyesinde sabit tuttu. Güne 17,35’ten başlayan dolarda herhangi bir değişiklik yaşanmadı. Sabah saatlerinde 18,36 lira düzeyinde olan euro ise 18.25 seviyesine indi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasaların beklentisi yönünde politika faizini yine yüzde 14'te sabit tutarak sürpriz yapmadı.

TCMB karar metninde "Fiyat genel düzeyinde sağlanacak istikrar, ülke risk primlerindeki düşüş, ters para ikamesinin ve döviz rezervlerindeki artış eğiliminin sürmesi ve finansman maliyetlerinin kalıcı olarak gerilemesi yoluyla makroekonomik istikrarı ve finansal istikrarı olumlu etkileyecektir" ifadeleri yer aldı.

Metinde "Kurul, güçlendirdiği makroihtiyati politika setini kararlılıkla uygulayarak gerekmesi durumunda ilave tedbirleri uygulamaya alacaktır" denildi.

DÖVİZ KURUNDA HAREKETLİLİK YAŞANMADI

Merkez Bankası'nın piyasa beklentilerine paralel politika faizini yüzde 14'te tutma kararı sonrası döviz kurlarında ilk tepki olarak euro'da hafif düşüş gözlendi.

Güne 17,35’ten başlayan dolarda oynama olmadı. Euro/TL ise 18,36 lira düzeyinden 18.25 seviyesine indi.

Ekonomistler gelecek aylarda dolarda ve enflasyonda yükselişin sürmesini beklerken ekonomi politikasının temelden değiştirilmesi gerektiğini düşünüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN