DP'li Enginyurt'tan Merkez Bankası'nın 'sabit faiz' kararına tepki

DP'li Enginyurt'tan Merkez Bankası'nın 'sabit faiz' kararına tepki

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası geçen aylarda olduğu gibi bu ay da değişikliğe gitmeyerek yüzde 14 olan politika faizini sabit tuttu. 6'ıncı kez faizin pas geçilmesine tepki gösteren DP'li Enginyurt, yine nasın pas geçildiğini ve Türk ekonomisine en büyük darbenin indirildiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) politika faizini ekonomistlerin beklentileri doğrultusunda 6'ıncı kez yüzde 14 seviyesinde sabit bıraktı.

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 14'te sabit tutmasına tepki gösterdi.

'YİNE NAS PAS GEÇİLDİ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, düşük faizde ısrarcı açıklamaları yaptığında doların 16 lira, bugün ise 17,30 lira seviyesinde olduğunu ifade eden Enginyurt, "Merkez Bankası faizleri pas geçti. Yani yine nas pas geçildi" dedi.

'TÜRK EKONOMİSİNE EN BÜYÜK DARBE İNDİRİLMİŞTİR'

Yaşananların sorumlusunun Erdoğan olduğunu öne süren Enginyurt, "Faiz altıncı defa pas geçilerek Türk ekonomisine en büyük darbe indirilmiştir. 10 gün önce 'faizi düşüreceğiz' diyerek piyasaları allak bullak eden, doları bilerek artıran Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan suç işlemiştir, manipülasyon yapmıştır. Bunun izahını millete yapmak durumundadır, yapmadığı takdirde millet ilk seçimde hesabını soracaktır" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN