Milyonlarca sürücüye kötü haber! Ne akaryakıt ne ÖTV, bu kez gelen zam arabası olanı pişman edecek

Milyonlarca sürücüye kötü haber! Ne akaryakıt ne ÖTV, bu kez gelen zam arabası olanı pişman edecek

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlarla canından bezen araç sahipleri güncel benzin ve motorin fiyatlarını araştırırken gelen son dakika haberi herkesi şoke etti. Sıfır araç ve ikinci el aracı olanlar dikkat! Milyonlarca sürücüye kötü haberi az önce duyurdular. Ne akaryakıt ne ÖTV, bu kez gelen zam arabası olanı pişman edecek. 28 milyon araç sahibini yakından ilgilendiren sigorta zamları herkesin başını ağrıtacak. Bu zam kontak kapattırır!

Araç sahipler dikkat! Benzin ve motorine gelen zamlarla yola çıkmayı iki defa düşünen sürücülere bir kötü haber daha verildi. Az önce duyurdular. Yaklaşık 28 milyon araç sahibi sigortacılık sektörünün hazırlandığı dev zam ile hayatının şokunu yaşayacak. Ne akaryakıt ne ÖTV, bu kez gelen zam arabası olanı pişman edecek. Bu zam araç sahiplerine kontak kapattırır. İşte detaylar haberimizde...

MİLYONLARCA SÜRÜCÜYE KÖTÜ HABER! BU ZAM KONTAK KAPATTIRIR

Aracıyla birlikte yola çıkacak sürücüler dikkat. Sigortacılık sektöründe yaşananlar 28 milyon araç sahibini ilgilendiriyor. Sigortacılık sektörü trafik sigortasında serbest tarife istiyor. Bu tarife gelirse fiyatlar fırlayacak. Sektörün önde gelenleri bu tarifeye geçilmesini istiyor. Eğer bu uygulama hayata geçerse milyonlarca araç sahibi dev zamlarla karşı karşıya kalabilir.

hghggh-2023-09-26t131020-088.jpg

Son zamanlarda bu ay içinde, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, gelecek olan uygulama ile ilgili şunları söyledi:

"Şu ana kadar yeni düzenlemenin 30 maddesini tamamladık. Yeni kanunla birlikte sektör biraz daha rahatlayacak. Hedefimiz serbest fiyatlandırmaya geçmek. Bunun daha sağlam olması için Sürücü Sicil Belgesi altyapısı oluşturuyoruz. Serbest tarifeye geçtiğimizde sigorta şirketleri müşterilerine daha net ve doğru bir şekilde fiyatlandırma yapabilecek."

FİYATTA NELER ETKİLİ OLUYOR?

Zorunlu trafik sigortasının teminatlarının kapsam ve limitleri ile trafik sigortasında uygulanabilecek primler yasal çerçeveye göre şekilleniyor. Zorunlu trafik sigortası prim hesaplaması çeşitli etkenlere göre değişiklik gösteriyor.

kjkjkj-2023-09-26t131039-891.jpg

Örneğin; araç ve sigortalıya ait bilgiler, aracın kullanım tipi (hususi oto/ kamyon/otobüs vb.), ikamet edilen ve aracın kullanıldığı il, sigortalının hasar geçmişi durumu fiyat belirlerken etkili oluyor. O yüzden aynı basamaktaki sürücüye farklı fiyatlar çıkabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN