Milyonları yakından ilgilendiriyor! Zam oranlarında değişiklik yapıldı! SSK SGK, BAĞ-KUR ve memur emekli zammında yeni rakam ortaya atıldı

Milyonları yakından ilgilendiriyor! Zam oranlarında değişiklik yapıldı! SSK SGK, BAĞ-KUR ve memur emekli zammında yeni rakam ortaya atıldı

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği Ocak zammı ile rakamlar ve beklentiler hala değişiyor. Memur ve emekliler için Ocak ayında yapılacak artışın boyutu, açıklanan enflasyon oranına göre belirlenecek. Merkez bankası geçtiğimiz günlerde yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 65,2 olarak açıklamıştı. Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz…

Ekonominin zayıf gelişmesi ve Temmuz ayında enflasyonun hızlanmasının ardından emeklilere ve memurlara verilen enflasyon farkı neredeyse ortadan kalktı.

Böylece tüm gözler Ocak ayındaki bir sonraki artışa çevrilirken, emekliler ve memurlar için Ocak ayı faiz oranı Merkez Bankası'nın art arda açıklamalarının ardından değişiyor.

Emekliler ve memurların merakla beklediği turların açıklanmasına sayılı günler kaldı. Tüketici fiyat endeksinin açıklanmasının yanı sıra milyonlarca memur ve memur emeklileri, işçi, esnaf ve çiftçi emeklisinin maaş artışı da açıklandı. Memurlar ve emekliler, toplu sözleşmedeki artışların üzerine farklı enflasyon alıyor.

Çıkan haberlere göre, enflasyon göstergeleri emeklileri ve memurları doğrudan etkileyecek. Kasım ayının ilk haftası ikinci yarıyılın 4. haftasıdır. Enflasyon göstergeleri açıklandı. Ancak emeklilerle memurlar arasındaki 4 aylık fark kapanıyor.

Ocak ayındaki artışla birlikte asgari ücret ve emekli maaşı ve memur maaşları Ocak ayı sosyal güvenlik yönetmeliğine göre enflasyonu aşıyor.

Yaklaşık 20 milyon kişiye yeni maaşlar 2022 enflasyonunu atlatacak. Ocak 2023'ten itibaren Emeklilik ve Kamu Hizmeti artışı 6 aylık enflasyondan sonra belirlenecek.

Emeklilerin Ocak ve Temmuz aylarındaki maaş artışları bir önceki 6 ayın enflasyonuna karşılık gelmektedir. Ocak 2023'te SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Haziran 2022'den Aralık 2022'ye kadar altı aylık enflasyon artışı yapılacak. Mart ayında yapılan enflasyon açıklamasının ardından memur ve memur emeklilerinin izin alacağı doğrulandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri gibi memur ve memur emeklilerine yılda iki kez maaş ödenmektedir.

3 KASIM'DA AÇIKLANACAK

Emekli memur ve memurlara Temmuz ayında toplu olarak yüzde 7 zam yapıldı. Ocak ayında bu rakam yüzde 8'dir.

TÜİK Eylül 2022 enflasyon rakamlarını açıkladı. Yıllık enflasyon %83,45, aylık enflasyon ise %3,08 oldu. Emekliler ve memurların büyümesini belirleyen tüketici fiyat endeksi 1046,89 olarak kaydedildi. Değişim sayesinde çeyreklik enflasyon yüzde 7,05 oldu. Bu rakam nihayet SSK ve Bağ-Kurlu'nun çeyreklik büyümesi olarak teyit edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu, Ekim ayı enflasyonunu 3 Kasım Perşembe günü açıklayacak. TÜİK'in enflasyon göstergelerinin yayınlanmasıyla birlikte emekli ve memurların 4 aylık artışı tamamlanmış olacak.

Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon göstergelerinin yayınlanmasıyla birlikte hem emekliler hem de memurlar 6 aylık artışa karar veriyor.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu 2022 4. Enflasyon raporu sundu. Buna dayanarak, yıl sonunda merkez bankasının enflasyon beklentisi yüzde 65,2 olarak değiştirildi.

Hesaplama bu yıl sonu beklentisine göre yapılırsa 6 aylık enflasyon yüzde 16,05.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN