Murat Ülker: Değişime hazır olmalıyız

Murat Ülker: Değişime hazır olmalıyız

Human Week Zirvesi’nde konuşma yapan Murat Ülker, "Pandemi, bize her türlü değişime hazır olmamız gerektiğini öğretti. Kendimizi değiştirerek yeni ve farklı şeyler planlayabilmeli ve öğrenmeliyiz. Değişimin bize gelmesini beklemeden biz ona yürümeliyiz” dedi.

İş dünyası ve insan kaynakları liderlerini bir araya getiren Human Week Zirvesi, “pandeminin ardından yeni işveren ve çalışan deneyimi” temasıyla 24 Ocak’ta online olarak başladı. Zirvenin açılışında Pladis ve Godiva Yönetim Kurulu Başkanı ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker konuşma yaptı.

“Pandemi, bize her türlü değişime hazır olmamız gerektiğini öğretti" diyen Ülker, "Kendimizi değiştirerek yeni ve farklı şeyler planlayabilmeli ve öğrenmeliyiz. Değişimin bize gelmesini beklemeden biz ona yürümeliyiz” şeklinde konuştu.

“ÖNCE YAPACAĞINIZ İŞİ SEVMELİSİNİZ”

İşe alımda ilk kriterin kişinin yapacağı işi sevmesi olması gerektiğine dikkat çeken Murat Ülker, şunları söyledi:

“Eğer işini gerçekten sevmezse ve kendisini işine adamazsa iyi bir ekip çalışması yapması da çok zor. Yetenekli olması da bizim için önemli bir kriter. Mutlaka eğitim alacaklar ancak temel becerilerinin olması da gerekli. Üçüncü kriter ise sadece sabırlı olması değil aynı zamanda da çok çalışma isteğinin olması. Şuna inanıyorum ki, uzaktan çalışmak bizi daha az çalışmaya itmiyor. Aksine daha fazla çalışmak için bize daha fazla zaman kalıyor”

“İŞ YAPIŞ ŞEKLİMİZİ DEĞİŞTİRİYORUZ”

“Ben daha çok yaşlı ve genç insanların ekip olmasını sağlamaya çalışıyorum. Benim hayattaki felsefem; ‘Mutlu et, mutlu ol’. Tecrübeli insanlardan öğrenerek hem onları mutlu ediyoruz hem de mutlu olmayı hak ediyoruz. Şirketimizde de bir yandan yeni yetenekler geliştirmeye çalışırken, daha önce var olmayan yeni meslekleri de teşvik ediyoruz. Her seviyeden her türlü insanın dijital dönüşüm konusunda yaptıklarını izliyoruz. İş yapış şeklimizi ve işin gerektirdiklerini değiştiriyoruz. Bir örnek vermem gerekirse, şu anda Türkiye’deki birçok geleneksel satış noktası bize siparişlerini dijital olarak verebiliyor. Bu bizim için büyük bir değişim ve tasarruf. Çünkü inanıyorum ki, verimlilik ve etkinlik asla bitmeyecek bir oyun. O yüzden her geçen gün daha verimli ve rekabetçi olmalısınız”

“MUTLAKA HOBİLERİNİZ OLSUN”

Konuşmasında, sık sık dile getirdiği “Ne istediğini bilen genç insanlara ihtiyacımız var” sözünü tekrarlayan Murat Ülker hobilerin öneminden bahsederken “Niyetiniz halis olsun, çok çalışın ve bolca hobi edinin” dedi ve şunları ekledi:

“Yani gençlerin hem hedeflerinin hem de tutkularının olması gerekir. Tabi burada sadece mutluluğu kast etmiyorum. Söylemek istediğim şey; yaptığınız işten tatmin de olmanız gerekir. Mesela benim hedefim, sevmediğim insanlar için bile iyi olabilecek şeyler yapmak. Bu benim insan olarak mutlu hissetmemi sağlıyor. Bu sadece iş anlamında değil, hayatımızın ana amacı olmalı bence. İyi bir şeye niyet edersen daha çok başarılı olursun. Tutkular da bunun bir parçası. Mesela ben çok çalışan bir insanım ama aynı zamanda hatırlayamadığım birçok hobim var. Dünyanın birçok ülkesinde yelken ve dalış yaptım, fotoğrafçılığı seviyorum. Bu babamın bana her zaman verdiği bir nasihat. Bana hep kendimi mutlu edecek, farklı şeyler yapmamı, hobiler edinmemi öğütledi. Asla yaz tatillerinde beni çalışmaya zorlamadı”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN