Murat Ülker: Çevrimiçi Savaş'tan önce, Çevrimiçi Savaş'tan sonra...

Murat Ülker: Çevrimiçi Savaş'tan önce, Çevrimiçi Savaş'tan sonra...

İş insanı Murat Ülker, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin sosyal medyadan takibi ve platformlara yansıması hakkında bir yazı kaleme aldı. Ülker, yazısında, "Bir süredir Pandemiden Önce, Pandemiden Sonra diyorduk ya; ve bu söylem hiç bitmeyecek sanıyorduk. Sanırım bitti. Artık Çevrimiçi Savaş’tan Önce, Çevrimiçi Savaş’tan Sonra var... Ta ki dünya daha önce hiç bulunmadığı bir yere varana kadar!" ifadelerine yer verdi.

İş insanı Murat Ülker, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin adım adım sosyal medya üzerinden takip edilmesi üzerine düşüncelerini paylaştığı bir yazı kaleme alarak LinkedIn üzerinden paylaştı. Ülker, yazısında, düşüncelerine ayna tuttuğunu dile getirdiği, The New York Times’dan Thomas L. Friedman’ın yazısından ifadelere de yer verdi.

Ülker'in yazısı şu şekilde:

"Körfez Savaşı ilk olarak TV’den canlı olarak yayınlanan savaştı. Şu an dünyanın karşı karşıya kaldığı Rusya-Ukrayna savaşı ise TikTok dahil sosyal medyadan paylaşımlarla ulusal ve uluslararası kamuoyunu şekillendiren çevrimiçi ilk büyük savaş.

ÇEVRİMİÇİ DÜNYA SAVAŞI

Pandemiyi anımsarsanız sosyal medyanın etkisi işi çığırından çıkarmıştı. Evvelki kuşaklara mensup tıp uzmanlarının düştükleri durumu hatırlayınca acaba yine eski kuşak komutanlar ve yeni kuşak muharipler nasıl anlaşacak ve de daha önemlisi kamuoyu nasıl oluşacak diye düşünmeden edemedim. Tam da böyle düşünürken The New York Times’da Thomas L. Friedman’ın “We Have Never Been Here Before” (Daha Önce Hiç Burada Bulunmadık) başlıklı yazısı önüme düştü. Kafamda şekillenen bazı soruların cevaplarını bu yazıda buldum.

Üç kez Pulitzer ödülüne layık görülmüş olan Friedman bu yazıda tamamen birbirine internetle ve diğer unsurlara bağlı dünyada ilk kez “World War Wired” (Çevrimiçi Dünya Savaşı) yaşandığına vurgu yaparak durum değerlemesi yapıyor, oldukça ufuk açıcı bilgiler veriyor. Size yazının bazı bölümlerinin Türkçe’sini özetledim.

Bir süredir Pandemiden Önce, Pandemiden Sonra diyorduk ya; ve bu söylem hiç bitmeyecek sanıyorduk. Sanırım bitti. Artık Çevrimiçi Savaş’tan Önce, Çevrimiçi Savaş’tan Sonra var... Ta ki dünya daha önce hiç bulunmadığı bir yere varana kadar!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN