Murat Ülker'den 'fahiş fiyat' açıklaması

Murat Ülker'den 'fahiş fiyat' açıklaması

İş insanı Murat Ülker, son zamanlarda gündemde olan 'fahiş fiyatlar' hakkında açıklamada bulunarak, zincir marketlerin fahiş artışların sebebi olarak gösterilmesinin yanlış olacağını savundu.

Son günlerde gıda fiyatlarında yaşanan artış Türkiye'nin gündemine oturdu. Vatandaş fahiş fiyat artışlarını tartışırken, Ticaret Bakanlığı market ve hallerde denetime başladı.

İş insanı Murat Ülker, Pazartesi günü (21 Eylül) yapılan bir toplantıda 'fahiş fiyatlar' hakkında açıklamada bulunarak, zincir marketlerin artışların sebebi olarak gösterilmesinin yanlış olacağını söyledi.

Türkiye'nin büyük bir planlama sorunu olduğunu söyleyen Murat Ülker şunları kaydetti:

"Bir sene dağ-taş soğan dolu ertesi sene piyasada soğan yok. Marketlere yükleniyorlar. Marketçi alıp satıyor. Parasını üreticiye ödüyor. Yani milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok. Herkes akıllı herkes bakkala gittiği zaman kim kaç para biliyor. Ve herhangi bir fahiş fiyat varsa asla satılmıyor öyle bir şey yok. Millet aptal mı? Biz yüzde 1 kazanıyoruz, bunu indirsek ne olur?

SADECE DOMATESTE 35 MİLYON LİRA ZARAR ETTİK

Daha pahalıya alıp ucuza satabilen biri doğmadı. O dönem domates fiyatları indirildi. Sadece domatesten 35 milyon TL zarar ettik. Türkiye'de enflasyon yüzde 19 civarında, üretici enflasyonu ise yüzde 45. Yani aradaki fark aslında biz üreticilerin ne kadar fedakarlık yaptığının kanıtı.

MARKET BURADAKİ EN ZAVALLI KESİM

Artık herkes TL'nin değerlenmesi için çalışması gerekiyor. Neden başkasının parasının değer kaybetmesini bekliyoruz. Ya bu memleketin planlamacısı yok mu? Market buradaki en zavallı kesim. Alıyor, satıyor. Desen ki, 'Aldığın fiyata satma' o zaman hakikaten Alaeddin'in cini lazım. 'Aldığın fiyata satmayacaksın.' Nasıl olacak bu iş?

PATATES BİR SENE SONRA YIĞILDI KALDI

Mesela ne oldu patateste. Patates hiç satılmadı niye? Patatesin çoğu bu hamburgercilerde, büfecilerde satılırdı. Bu satılmayınca dağ taş patates oldu. Şimdi tekrar açılıverince de, patatesler bozuldu tabi, patates yok oldu şimdi de. E tabi var yok yaparsan bunun fiyatı da aşağı yukarı oluyor."

BİM YETKİLİSİ: BİZİ TÖHMET ALTINDA BIRAKMASINLAR

Geçtiğimiz hafta gıda fiyatlarındaki zamlarla ilgili konuşan BİM yetkilisi Galip Aykaç da "Soruyor Ankara'dan bazı yetkililer; 'Ya ne oldu da peynir fiyatları, süt fiyatları arttı?' diye. Ama bilmiyorlar ki çiğ süt fiyatını devlet artırdı zaten" isyanında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN