‘Ne istiyorlar?’ araştırmasından dikkat çeken sonuçlar: Gençlerin isteği önce burs sonra psikolojik destek

‘Ne istiyorlar?’ araştırmasından dikkat çeken sonuçlar: Gençlerin isteği önce burs sonra psikolojik destek

Ekonomik zorluklarla karşı karşıya olan gençlere ilişkin ‘Ne istiyorlar?’ araştırmasından dikkat çeken sonuçlar çıktı. Yüzde 59 öncelikli ihtiyaçlarının burs olduğunu söyledi. İkinci sırada psikolojik destek yer aldı.

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile KONDA Araştırma ve Danışmanlık A.Ş.’nin yaptığı ‘Gençlerin İhtiyaçları Araştırması’na 17-30 yaş aralığındaki bin 542 kişi katıldı. Araştırmaya katılan her 5 gençten 1’inin üniversite öğrencisi oldu.

Araştırmaya katılan üniversite mezunu işsizlerin oranı yüzde 7.5 iken mezun çalışanların oranı ise yüzde 6.8. Katılımcıların yüzde 81.7’si devlet üniversitesinde okuyor ve aylık hane gelirlerine bakıldığında, 10 bin TL ve üzeri hane gelirine sahip gençlerin oranı yüzde 17.3 iken 5 bin ile 10 bin TL arası hane gelirine sahip gençlerin oranı ise yüzde 30.5 olduğu belirlendi. Araştırmaya göre, gençlerin yüzde 59,3’ü en öncelikli ihtiyaçlarının burs desteği olduğunu söylerken yüzde 54.2’si psikolojik desteğe, 32.4’ü bilgisayara, 31.5’i kitaba, 26.9’u mentorluğa ihtiyaç duyduğunu dile getiriyor.

Araştırmada öne çıkan bir diğer madde ise gençlerin kültür sanat faaliyetlerine erişememeleri olarak görülüyor. Katılımcıların yaklaşık 3’te 1’i kitap, dergi, çevrim içi kültür-sanat içerikleri için para harcamıyor. Yüzde 42,5’isi ise tiyatro, sinema gibi aktivitelere para harcamıyor veya harcayamıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN