Ne zaman emekli olurum: 2019 emeklilik yaşı hesaplama | SGK emeklilik yaşı hesaplama robotu

Ne zaman emekli olurum: 2019 emeklilik yaşı hesaplama | SGK emeklilik yaşı hesaplama robotu

Emeklilik yaşı hesaplama yapan milyonlarca çalışan için Ne zaman emekli olurum? sorusu gündemdeki yerini koruyor. Ne zaman emekli olurum? diye sorup 2019 emeklilik yaşı hesaplama yapmak isteyenler için bir çok yol var. Bunların başında e devlet üzerinden emeklilik yaşı sorgulama, diğeri internet üzerinden SGK emeklilik yaşı hesaplama robotu ya da mesaj yoluyla 2019 emeklilik yaşı hesaplama yapabilirsiniz ve Ne zaman emekli olurum? sorusunun yanıtını öğrenebilirsiniz...

2019 emeklilik yaşı hesaplama yapan milyonlarca vatandaş için en kritik soru Ne zaman emekli olurum? sorusudur. Sorunun yanıtını merak eden vatandaşlar SGK emeklilik yaşı hesaplama robotunu kullanarak SGK 2019 emeklilik yaşı hesaplama ile  emekli olacağı yaşı öğreniyorlar. Siz de Ne zaman emekli olurum? diye merak ediyorsanız 2019 emeklilik yaşı hesaplama için SGK emeklilik yaşı hesaplama robotunu kullanabilirsiniz. 2019 emeklilik yaşı hesaplama, Ne zaman emekli olurum? sorusunun yanıtı ve SGK emeklilik yaşı hesaplama robotu ile ilgili tüm detaylar...

Emekli olabilmek için gün sayan vatandaşlar artık çalışma hayatlarını bir kenara bırakıp yaşamlarını dinlenerek geçirmek istiyorlar. Ne zaman emekli olurum? sorusunu sorgulayan vatandaşlar SGK emeklilik yaşı hesaplama robotunu kullanarak 2019 emeklilik yaşı hesaplaması yapıyorlar.

18-01/30/5-1517345379.jpg


Ne zaman emekli olurum uygulaması ya da diğer adıyla SGK emeklilik yaşı hesaplama robotu 4A, 4B ve 4C'ye tabi sigortalıların girdikleri veriler üzerine emeklilik yaş ve sürelerine göre emeklilik tarihi hesaplaması yapan uygulamadır.

SGK emeklilik yaşı hesaplama robotuna giriş yapabilmek için sayfada yer alan formu detaylı bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Bu nedenle sigortalıların ilk olarak hizmet dökümü alması ve formdaki bilgileri doldurması kişi için yararlı olacaktır. Hizmet Dökümünüzü E-Devlet üzerinden alabilirsiniz. Sisteme girilen bilgiler ile hesaplama yapmasının ardından emeklilik yaşınız sayfada gözükecektir.


Ne zaman emekli olurum? sorusundaki linke tıkladıktan sonra karşınıza aşağıda yer alan ekran gelecek, bilgilerinizi bu ekrana girdikten sonra “Gönder” tuşuna tıkladıktan sonra ne zaman emekli olurum sorusunun cevabını öğrenmiş olacaksınız.

18-01/30/6-1517345494.jpg

EMEKLİLİK NEDİR?


Yaşlılık, yetişkinliğin bir uzantısı olarak yaşam süresinin ileriki döneminde fiziksel ve ruhsal değişimlerin yoğun bir şekilde görüldüğü bir evre olarak tanımlanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü 65 yaş ve üstündeki bireyleri yaşlı kabul etmektedir. Ancak bu sadece kronolojik yaşın sınırını tanımlamaktadır. Yaşın ilerlemesiyle birlikte doku ve organlarda oluşan yaşlanma ise biyolojik yaşlanmadır. Öte yandan, toplumsal değerler ve kültürel yapı da yaşlının ve yaşlılığın yerini belirlemektedir.

Emeklilik, kişinin hayat içerisindeki önemli değişim dönemlerinden biridir ve sıklıkla yaşlıların karşılaştığı ilk büyük değişimdir. Emekli olan kişi öncelikle gelir kaybına uğrayacak, bunun yanında sosyal rol ve yetkileri de değişecektir. Emeklilikle birlikte yaşanan bu kayıplara uyum sağlayamayan bireyler, kendilerini değersiz, önemsiz, yalnız, boşlukta ve çaresiz hissedebilirler. Hayatlarının geri kalanını planlamakta güçlük çekebilirler. Yakınlarına yük oldukları hissine kapılır ve bazen de onlara karşı öfkeli tavırlar sergileyebilirler. Oysa emeklilikle birlikte ortaya çıkan güçlü duygular tanınıp bu yeni duruma uyum sağlandığında, emeklilik bireyin kişisel gelişimini ve hayata yeni bir bakış açısı getirebilmesini sağlayacaktır.

Çalışma yaşamları boyunca ülkemizin gelişimine büyük katkısı olan emeklilerimizin, emeklilik haklarını en iyi şekilde kullanabilmeleri, sosyal devletin önde gelen görevleri arasındadır. Söz konusu görevleri yerine getirmek amacıyla öncelikle tüm bireylere eşit kapsam ve kalitede sosyal güvenlik hizmeti verilen bir yapının oluşturulması için hazırlanan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile norm ve standart birliği sağlanmıştır. Sosyal Güvenlik Kurumunca teknolojik altyapı çalışmalarına hız verilmiş olup, daha kaliteli ve sürdürülebilir hizmet verebilmek için gerek sigortacılık gerekse sağlık alanında çok çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

EMEKLİLİK KOŞULLARI

Dinamik yapıya sahip sosyal güvenlik mevzuatında teknik anlamda uzun vadeli sigorta kollarından kişilere belirli ödemelerin yapılabilmesi için belli koşulların sağlanması gerekmektedir.


Sigortalılık Süresi

Sigortalılık süresi, sigortalının malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına bağlı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarih ile tahsis yapılması için yazılı istekte (emeklilik talebinde) bulunduğu tarih, ölen sigortalılar için de ölüm tarihi arasında geçen süre olarak dikkate alınmaktadır.


Prim Ödeme Gün Sayısı

Prim ödeme gün sayısı; malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına tabi olarak geçen sürelere ait gün sayısını ifade etmektedir.


Yaş

Yaşlılık ve ölüm sigortalarından aylık bağlanmasına ilişkin haklardan yararlanmak için gereken koşullardan biri de “yaş” olup, tahsis talep tarihinde aranan yaş şartı, tahsis talep tarihinden doğum tarihinin çıkartılması suretiyle tespit edilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN