Ödeme bekleyenler dikkat! Milyon TL’lik ödemeler tamamlandı! Herkes hesabını kontrol etsin

Ödeme bekleyenler dikkat! Milyon TL’lik ödemeler tamamlandı! Herkes hesabını kontrol etsin

Bakanlıklar tarafından sağlanan ödemeler hakkında araştırmalar devam ediyor. Milyonlarca çiftçinin beklediği tarımsal destek ödemeleri ile ilgili açıklama Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den geldi. Ödeme takvimi nihayet belli oldu. İşte tarımsal destek ödeme takvimi…

Milyonlarca çiftçinin merakla beklediği tarımsal destek ödemeleri ile ilgili açıklama Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den geldi. Çiftçilerin ihtiyaçlarını giderebilmesi amacıyla yapılan destek ödemeleri hakkında araştırılan soruların yanıtı Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden verildi. Tarımsal destek ödemeleri ne zaman yatırılacak? sorusunun yanıtı aranırken Bakan Kirişçi detayları paylaştı. İşte tarımsal destek ödeme takvimi…


ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Çiftçilerin ihtiyaçlarını giderebilmesi amacıyla yapılan destek ödemeleri için araştırmalar devam ediyor. Tarımsal destek ödemesi adı altında yapılan birçok farklı ödeme bulunurken konu hakkındaki açıklamalarda Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den geldi. Bakan Kirişçi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile ödemelerin tamamlandığını duyurdu.
Tarımsal destek ödemelerinin hesapları bugün itibarıyla yatırıldığını duyuran bakan Kirişçi, ödemeler kapsamında toplam 430 milyon 589 bin TL tutarında ödeme yapıldığının altını çizdi. Bakanlık tarafından sağlanan destek ödemeleri kapsamında yapılan ödemelerin çiftçilerin hesabına yatırıldığı aktarıldı. Çiftçilere yapılan destek ödemeleri kapsamında tarım sektörünün desteklenmesi ve çiftçilerin ekonomik açıdan kalkınması amaçlanıyor.
tarimsal-destek-1.jpg

NE KADAR ÖDEME YAPILDI?


Bakanlık çatısı altında tarımsal destek ödemeleri adıyla pek çok farklı ödeme gerçekleşiyor. Çiftçilerin ekonomik açıdan sıkıntı yaşamaması ve tarım sektörünün desteklenmesi amacıyla yapılan ödeme detayları belli oldu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile ödeme takvimini açıkladı. Farklı alanlarda yapılan ödeme tutarları şu şekildedir:

ciftci-destek-basvurulari.jpg

Hayvan Hastalığı Tazminatı Desteği için toplam olarak 407 milyon 840 bin 810 TL ödenek,
Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteği için toplam olarak 14 milyon 690 bin 468 TL ödenek,
Afet bölgesi olarak belirlenen illerde yaşayan yetiştiriciler için yem desteğine ise toplam olarak 8 milyon 58 bin 450 TL ödenek ayrıldığı bilgisi verildi.


Çiftçi vatandaşlara yönelik Yapılan tarımsal destekleme ödemesi sayesinde çiftçi vatandaşlar tarımsal üretim adına gerekli olan desteklere kolay çözüm fırsatı bulmuş olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN