Onaylanan yeni banknotlar yolda: 500, 1000 ve 2000 TL basılmaya başlanıyor!

Onaylanan yeni banknotlar yolda: 500, 1000 ve 2000 TL basılmaya başlanıyor!

Türk Lirası'nın değer kaybı yaşamasının ardından yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Merkez Bankası'nın onayladığı 500, 1000 ve 2000 TL'lik banknotlar basılmaya başlandı. Peki, yeni banknotlar ne zaman kullanılmaya başlanacak? İşte detaylar...

Türk Lirası'nın hızla değer kaybetmesi sonrasında yeni banknotların geleceği uzun zamandır konuşuluyordu. Özellikle 500 TL banknotun çıkacağı sık sık gündem olurken, Merkez Bankası tarafından verilen onay ile 1000 ve 2000 TL'lik yeni banknotların basılacağı da konuşulanlar arasına girdi.

Alım gücündeki düşüşün tersine etiket fiyatlarında artış yaşanması banknotlarda yeni düzenlemeye gidilmesine neden oldu. Bu kapsamda, Merkez Bankası tarafından yeni banknotların piyasaya sürüleceği konuşuluyor. Fakat, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

yeni-proje-23.jpg

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR!

Yeni banknotlar ile ilgili Merkez Bankası ve Darphane tarafından çalışma yapıldığı biliniyor. 500, 1000 ve 2000 TL banknotlar ile 2,5 TL, 5 TL ve 10 TL madeni paraların tasarımı ve üretimiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Yeni banknotların renginin mavi turkuaz olacağı söylenirken, tasarım ve özellikle ilgili de resmi bir açıklama yapılmadı.

Türk Lirası'nın değerini koruma ve geliştirme amacı ile yapılan banknot düzenlemesi, herkes tarafından merakla takip ediliyor. Yeni banknotların TL'nin gücünü artırması ve ekonomiyi iyileştirmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN