Otomobil alacaklar yarını bile beklemesin! Toyota'nın CEO'su açıkladı: Araç varsa hemen al Aralık ayında...

Otomobil alacaklar yarını bile beklemesin! Toyota'nın CEO'su açıkladı: Araç varsa hemen al Aralık ayında...

Sıfır kilometre araç almayı düşünenlere, Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt'tan uyarı geldi. Mümkün olduğunca hızlı bir şekilde araçların alınması gerektiğini ifade ederek, Aralık ayını işaret etti. İşte tüm detaylar...

Otomobil piyasasındaki yükselişin ardından Ticaret Bakanlığı tarafından alınan önlemler dikkat, piyasaya nefes aldırdı. Sıfır araçların piyasaya sürülmesiyle birlikte ihtiyaç sahipleri araçlarına kavuşurken, Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt'tan açıklama geldi. Son aylarda araç bulunduğunu işaret ederek, almak için bekleyenlere seslendi.

TOYOTA CEO'SU AÇIKLADI

Türkiye piyasasında yaşanan otomobil kıtlığı üzerine Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararlar işe yaradı. Piyasanın canlanmasıyla birlikte sıfır otomobil piyasasında satışlar hızlandı. Araç bulan ihtiyaç sahipleri yeni araçlarına kavuşurken, bayiler tarafından dev kampanyalar da dikkat çekiyor.

Konuya dair Toyota CEO'su Ali Haydar Bozkurt'tan çarpıcı açıklama geldi. 4 yıldan sonra biriken talep üzerine satış kampanyaları ve satışların belli oranda tutulmasının yardımcı olduğunu işaret etti. Ekim ayında paylaşılan verilerin kasım ayında da beklendiğini söyledi. İlk deva 1 milyonun üzerinde bir pazarla 1 milyon 150 bin civarında bir kapanışın yaşanacağını duyurdu.

efbbb5d180eac667fe5fa0e4d5ae147d.jpeg

OTOMOBİL ALACAKLAR YARINA BIRAKMASIN

Otomobil sektörüne dair tavsiyelerde bulunan Ali Haydar Bozkurt, kampanya dönemlerine dikkat çekti. Otomobil piyasasındaki kampanyaların devam edip etmeyeceğinin belirsiz olduğunu işaret ederek, kampanyanın aylık döneme ait olduğunu duyurdu.

Otomobil piyasasındaki geçen ayın karına bakarak, bir sonraki ayın yol haritasının belirlendiği paylaşan Bozkurt, "Bize 2-3 aylık plan verin diyemiyoruz Avrupa tarafına. Bizim aylık performanslarımıza bakılıyor. Karlılığa bakılıyor. Ona göre bir sonraki ayın yol haritası belirleniyor. Ancak otomobil almak için 'bugün araç varsa hemen al' diyorum yakınlarıma bile. Aralık ayında hedef tutturmalar filan farklıdır. Ocak ayında hedef anlamında büyük zorluklar olmuyor, çünkü yeni bir mali yılın başlangıcı oluyor. 'Kur yükselir mi, düşer mi, ne olur' diye bakacaksak kişisel fikrim burada kalır ama ne olacağını bilemeyiz. Dolayısıyla yarın sabahı garanti edemiyorum. Bugün otomobil alacaksanız alın. Yarına bırakmayın." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN