Otomobillere dolar zammı! O tarihten önce alan kazanır: Kimse bu kadarını beklemiyordu

Otomobillere dolar zammı! O tarihten önce alan kazanır: Kimse bu kadarını beklemiyordu

Otomotiv sektöründe yaşanan çip krizi sorununun aradan 2 yıl geçmesine rağmen çözülememesi, sıfır otomobile erişimi oldukça yavaşlatırken, Türkiye'de bu soruna bir de zam yağmuru ekleniyor. Bir yıl içinde 2-3 kat zam yiyen otomobillere yeni zam yolda. Marka yöneticileri yeni zam için tarih ve miktar verdi. Detaylar aşağıdaki makalemizde...

Marka temsilcilerinin basına yaptığı açıklamalara göre, hemen hemen her marka, döviz kuru artışını fiyatlara yansıtmaya başlayacak. Nissan, Renault, Dacia, Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen bayiliğini yapan Gülan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, fiyat artışlarının gelecek hafta gerçekleşeceğine işaret etti.

Alp Gülan, markaların henüz döviz kuru artışını fiyatlara yansıtmadığını belirtti. Bununla birlikte, kurların artmasıyla birlikte piyasada para bulmanın maliyetinin de arttığını vurguladı. Gülan, fiyatların bu durumdan etkileneceğini ve markaların yüzde 2 ila yüzde 3 arasında zam yapacağını öngördü.

cce1b474bd25925d43522f75566556f2.jpg

ZAM TARİHİ VE MİKTARI BELLİ OLDU

Alp Gülan, olağanüstü bir baskı olmadıkça markaların döviz kuru artışını fiyatlara yansıtmak için mayıs ayını bekleyeceğini tahmin etti. Ayrıca, seçim öncesi temkinli bir şekilde zam yapacaklarını ve otomobil fiyatlarının gelecek hafta yaklaşık yüzde 3 oranında artacağını ifade etti. Gülan, markalarda fazla stok bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN