Özel sektör maaşlarına kallavi zam yolda! Çalışanların beklediği haber nihayet geldi

Özel sektör maaşlarına kallavi zam yolda! Çalışanların beklediği haber nihayet geldi

Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği 2023 asgari ücret zammı belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısında belirlenen rakama göre, asgari ücret yüzde 34 zamlanarak 11 bin 402 TL oldu. Gelen zamla birlikte en düşük memur maaş 22 bin TL'ye çıkarılmış oldu. Gelen zamlar sonrası gözler özel sektöre çevrildi. Peki özel sektör çalışanlarına ne kadar zam yapılacak? Beklenen haber geldi. Özel sektör maaşlarına kallavi zam yolda! Çalışanlar bu rakamı duyunca çifte bayram yaşayacak

2023 asgari ücret zammı sonunda belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısından çıkan kararla asgari ücret yüzde 34 zamlanarak 11 bin 402 TL'ye yükseltildi. Gelen zam sonrası en düşük memur maaşı 22 bin TL oldu. Gözler ise özel sektöre çevrildi. Milyonlarca çalışan 'Özel sektöre ne kadar zam yapılacak? Özel sektör çalışanlarının maaşına zam yapılacak mı?' sorularını araştırmaya başladı. Beklenen haber geldi. Özel sektör maaşlarına kallavi zam yolda! Bu rakamı duyan çalışanlar çifte bayram yaşayacak. İşte detaylar haberimizde...

ARAŞTIRMA SONUCU ORTAYA ÇIKTI! EN AZ BU KADAR ZAMLANACAK...

ABD'li dev danışma kuruluşu Endeavor’un Türkiye şubesi ile Türk danışmanlık şirketi Melon’ın Sahibinden.com, Blutv, PayTR, Farmazon, Meditopia gibi 50’den fazla şirkette yaptığı araştırmaya göre; asgari ücret artışı ve sene başı zamların bir kısmının da seçim ertesine bırakılmasıyla şirketlerin neredeyse tamamı temmuz ayı için ek zammı bütçelerine koydu. Araştırmaya katılan şirketlere göre yıl ortası ara dönem zammı, uzman ve yazılımcı rollerinde ortalama yüzde 25, yönetici rollerinde medyanda yüzde 20 ve tüm rollerde üst çeyrekte ortalama yüzde 30 olarak planlanıyor.

hghgg.jpg

ÖZEL SEKTÖR MAAŞLARINA KALLAVİ ZAM

Milliyet'te yer alan habere göre; 2023 sene başı maaş zammı, yönetici seviye rollerde uzman rollere kıyasla ortalama yüzde 5 ile yüzde 10 oranında daha az gerçekleşti. Düşük maaşları enflasyona karşı koruma refleksi, uzman seviye rollerdeki maaş artışının yönetici seviye rollere göre daha yüksekte kalmasına neden oldu.

hjjhhj-77.jpg

GIDA FİYATLARINA FAHİŞ ZAM

Döviz kurları ve enflasyonla gıda fiyatları da arttı. Geçen sene ortalama 75 TL olan fastfood menüleri, yakın zamanda gelen zamlarla 120-140 TL bandına yükseldi. Buna karşın şirketlerin yemek için çalışanlarına ödedikleri ücret, ortalama 113 TL oldu. 2023’te her 6 şirketten 1’i tamamen uzaktan çalışma modelinden hibrit çalışma modeline geçti. Her 4 şirketten 1’i de işten çıkarma oranlarının düştüğünü söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN