Parasını buna yatıranlar yüzde 353 kâr etti! Altını doları solladı, 5 ayda rekora koştu

Parasını buna yatıranlar yüzde 353 kâr etti! Altını doları solladı, 5 ayda rekora koştu

Gıda fiyatları hakkında dikkat çeken açıklamalar yapıldı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyon Kurul Başkanı Ömer Demir, tencere darbesi sürüyor dedi. Nohutun altından daha çok kazandırdığını ifade eden Demir, 5 ayda yüzde 352 arttığını belirtti. İşte Ömer Demir'in o açıklamaları…

CNN TÜRK ekranlarında gerçekleşen programda dikkat çeken açıklamalarda bulunan Türkiye Ziraat Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyon Kurul Başkanı Ömer Demir, fahiş gıda fiyatları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte Ömer Demir'in o açıklamaları…

YATIRIM ARACI OLARAK NOHUT MU TERCİH EDİLMELİ ALTIN?

Mutfak fiyatlarına değinen Ömer Demir, nohut ve yeşil mercimek fiyatlarına değerlendirdi. Demir mazotun ve nakliyenin dövize yerine saygını belirtirken nohut ve yeşil mercimek fiyatlarını kıyasladı. 5 ay önce gram altın fiyatının 960 TL olduğunu dile getiren Demir, şimdilerde 1080 TL civarında olduğunu belirtti. Mutfak ürünleri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Ömer Demir şu ifadeleri dile getirdi:

“Altınla beraber aldığımız ürün ne kadar biliyor musunuz? Altın dört aydı 120 lira karı var. Peki nohut ve mercimek alsaydı 4290 lira kar edecekti. Nohut mercimek mi yatırım aracı altın mı? Enteresan bir kazanç var."

Nohuta büyük zam

FİYATLARDAKİ ANORMALLİK GÖZLERDEN KAÇMADI

Açıklamaları kapsamında mutfak fiyatlarında görülen tutarların anormal olduğunu belirten Demir, mazot, gübre ve döviz fiyatlarının aşağı düştüğünü dile getirdi. Bu ürünlerin ithal olmadığının altını çizen Demir, yetecek kadar ürünümüz olduğunu vurguladı. Fiyatların bir acayip olduğunu aktaran Demir, gıda fiyatlarındaki planlamalarının farklı olduğunu söyledi.

İFŞA EDİLİNCE FİYATLARI DÜŞÜYOR

Ticaret anlayışının bu olmadığını aktaran Ömer Demir, gıda fiyatlarında büyük bir operasyon yapıldığının altını çizdi. Bir kişinin ifşa olduğunda fiyatını aşağı düştüğünü vurgulayan Demir, “Daha sonra hiç duyulmadık edilmedik nohut mercimeğe. Böyle serbest piyasa olmaz. Ayıptır günahtır. Bizi eleştirenlere sesleniyorum. Bu ticaret midir?" şeklinde konuştu.

GEÇTİĞİMİZ YILLARDA PATATES SOĞAN DA YAŞADIK

Tencere darbesine devam edildiğini aktaran Demir, geçtiğimiz yıllarda patates ve soğanda da aynı durumun yaşandığını söyledi. Patates ve soğan fiyatlarının konuş olduktan sonra aşağı düştüğünü aktaran Demir, nohut ve mercimek fiyatlarının da yakında düşeceğini belirtti. Bir evin mutfağında çıkan sıkıntılı huzuru bozduğunu vurgulayan Demir, huzur kaçtıktan sonra bu durumunda dışarıya yansıyacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN