Piyasalar alev alev! Gram altın 2021'in zirvesine çıktı

Piyasalar alev alev! Gram altın 2021'in zirvesine çıktı

ABD'de enflasyonun beklenenden hızlı şekilde artacağı endişesi ve dolar ile ABD tahvil faizlerinin gerilemesinden destek bulan ons altın 1.907 doları gördü. Gram altın ise 519 lira ile yıl içindeki zirveyi gördü.

2020'nin temmuz ayı başlarında dünya çapında salgına ilişkin artan endişeler kaynaklı olarak 2.075 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gören altın fiyatları 2021'in ilk çeyreğindeki gerilemelerin ardından yeniden yükselişe geçti. Son haftalarda devam eden yukarı yönlü hareketlerde spot altının ons fiyatı 1.900 doları aşarak bu sabah saatlerinde 1.907 dolara kadar tırmandı.

ABD'DEKİ FAİZ ENDİŞELERİ ALEVLENDİRDİ

Dünya gazetesinden Hüseyin Koyuncuoğlu'nun haberine göre; Altının onsu, mart ayının ilk haftasında ABD tahvil faizlerindeki yükselişlerle birlikte 1.675 dolara kadar çekilmişti. ABD'deki pandemi desteklerinin yarattığı enflasyon ve beraberinde getirdiği faiz artışı endişeleri altın fiyatlarının yeniden hareketlendirdi.

KRİTİK SINIRI AŞTI

Nisan ayı başından bu yana 8 haftanın 7'sinde yükseliş kaydeden spot altın fiyatları, bu gece 1.900 dolar sınırını da aştı. 30 Mart'ta görülen 1.678 dolar seviyesinden başlayan yükseliş trendi yüzde 14'lük bir artışa işaret ediyor.

GRAM ALTIN 2021'İN ZİRVESİNDE

Spot altındaki hareketliliğe ve dolar/TL'deki tüm zamanların zirvesine doğru yukarı yönlü hareket de eklenince gram altın fiyatları da yükselişe geçti. Kasım 2020'de görülen 539 lira ile tarihi zirvesini gören gram altın fiyatları bu sabah 519 lira ile 2021 yılındaki en yüksek seviyeyi gördü.

Çeyrek altın fiyatları 850 liraya dayanırken cumhuriyet altını 3 bin 385 lirayı buldu. 19 Mart'ta 405 lira olan gram altın iki ayda yüzde 28 değer kazanmış oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN